Ми у Facebook
25.04.2023, 17:15

Названо п'ять найефективніших кімнатних рослин, які позбавлять будинок від плісняви та вологи

Кімнатні квіти — це природний спосіб позбутися плісняви. Є щонайменше п’ять рослин, які відмінно поглинають вологу і не вимагають особливого догляду, пише видання Express.
Які кімнатні рослини потрібно висадити в будинку, щоб знизити рівень вологи та запобігти цвілі:

🌷Спатифілум (лілія миру). Процвітає при високій вологості, що робить її ідеальною для розміщення в місцях, схильних до грибка. Квітка поглинає вологу з повітря через своє листя. Плюс у тому, що ця рослина не потребує прямого сонячного світла. Однак тримайте її далеко від домашніх вихованців: квітка може бути отруйною для них.
🌷Бостонська папороть. Одна з найпростіших папоротей для вирощування в приміщенні. Любить вологий клімат, поглинає вологу з повітря, балансуючи рівень вологості у вашому будинку. Не забувайте регулярно поливати її і не "тривожте" зайвий раз листя.
🌷Тещин язик. Витривала і пристосовувана рослина "любить плісняву". Найкраще росте при яскравому світлі й теплих температурах. Власникам потрібно періодично видаляти пил вологою тканиною, щоб відкрити пори: так рослина зможе дихати і краще "працювати" проти плісняви. Поливайте в міру, бо квітка схильна до кореневої гнилі. Токсична для собак і кішок.
🌷Пальми. Відмінний вибір для контролю вологості та захисту від плісняви. Різновиди, на які варто звернути увагу: пальми арека, бамбукові, карликові фінікові та тростинні пальми.
🌷Орхідеї. Можуть допомогти зменшити вологість у будинку, отримуючи всі свої поживні речовини та вологу з навколишнього повітря. Більше того, їм не потрібний дуже великий горщик для вирощування, що робить їх ідеальними для невеликих приміщень. Якщо у вас більше однієї орхідеї, їх краще згрупувати разом.





На правах реклами