Ми у Facebook
15.06.2023, 09:00

Шпаргалка з підгодівлі буряків та моркви

Бажаєте отримати смачний урожай неймовірних розмірів, внесіть ці підживлення!
Для моркви
• З осені вносимо в грунт гній, що перепрів.
• Через 3 тижні після посадки, коли з'являться сходи, на 1 кв.м вносимо аміачну селітру (20 г), суперфосфат (30 г) і хлористий калій (30 г). Ще через 3 тижні – сульфат калію та азофоску (по 1 ст. л. на 10 л води).
• Або через місяць після посіву підгодовуємо посадки, використовуючи нітроамофоску або нітрофоску (по 1 ст. л на 10 л води). Повторюємо таке підживлення через 3 тижні.

З народних засобів можна використовувати настій дріжджів та деревну золу. Дріжджі (100 г на відро води) із цукром (2 ст. л.) наполягаємо 1,5 години та поливаємо сходи. Попелю можна вносити перед посадкою в сухому вигляді або у вигляді розчину (1 склянка на 3 л води), який потрібно наполягти 6 годин. Потім полити їм моркву, долив 10 л чистої води з кількома кристалами калію перманганату.

Для буряків
• Восени під перекопування вносимо свіжий гній.
та комплексні фосфорно-калійні добрива (не більше 30 г на кв. м).
• Після появи сходів знову вносимо фосфорно-калійні та азотні добрива. нітрофоску (по 50 г на 1 кв. м посадок) або нітроамофоску (по 40 г на 1 кв. м).
Можна використовувати хлористий калій та суперфосфат, які потрібно закласти у борозенки (глибиною 4 см) уздовж обох сторін бурякового ряду. З одного боку хлористий калій, з іншого - суперфосфат (5 г на 1 м). Потім потрібно закласти борозни ґрунтом і добре зволожити.
• Під час розвитку коренеплодів вносимо аміачну селітру та суперфосфат. Або настій курячого розслідування, розведений водою (1:10), витрачаючи по 1 л на 1 кв.м бурякового ряду.

З народних засобів можна використовувати трав'яний настій та деревну золу. Трав'яний настій робимо із бур'янів (2:1), наполягаємо 2 тижні, розводимо (1:10) і поливаємо посадки. Зольний розчин вносимо після появи сходів та на початковому етапі формування коренеплодів.





На правах реклами