Ми у Facebook
24.06.2023, 18:50

Двоє людей з Рівненщини отримають почесні грамоти від Верховної Ради

Двоє мешканців Рівненщини очікують на отримання Почесних Грамот Верховної Ради України. У 24 червня 2023 року о 15:10 годині було оголошено, що депутати обласної ради намірені звернутися до Верховної Ради з клопотанням про нагородження Миколи Марчука та Петра Нагороного.
Про це повідомили у пресслужбі Рівненської обласної ради.

Депутати вважають, що обидва кандидати належать до достойних отримати цю державну відзнаку, і тому більшість голосів підтримала два проєкти рішень, які стосуються відповідного клопотання.

Микола Марчук є директором навчально-наукового механічного інституту Національного університету водного господарства та природокористування. Він започаткував освітню програму з автомобільного транспорту в 1992 році, з транспортних технологій в 2002 році і з верстатів та технологій обробки матеріалів в 2023 році. У 2001 році Микола Марчук заснував Центр підготовки та перепідготовки водіїв автотранспорту.

У 2007 році Миколі Марчуку було присвоєно почесне звання "Заслужений працівник освіти України" Указом Президента України. Він також отримав відзнаки Міністерства освіти і науки України та є членом-кореспондентом Транспортної Академії України.

Петро Нагорний є президентом громадської організації "Федерація сумо Рівненської області". Він був суддею на чемпіонаті світу зі спортивної боротьби, що відбувся в жовтні 2015 року у Афінах. За успішне складання іспитів Петру Нагороному було присвоєно звання "судді Міжнародної категорії зі спортивної боротьби", що вперше в історії олімпійського спорту Рівненщини. Він також внес значний вклад у розвиток давнього японського виду спорту - сумо, на Рівненщині. З вересня 2016 року до сьогодні Петро Нагороний активно сприяє участі спортсменів з Рівненської області на чемпіонатах та кубках України, завоювавши понад 300 нагород, а також понад 100 на чемпіонатах Європи.

Зазначено, що вихованці Петра Нагороного вперше в історії Рівненської області приймали участь у Всесвітніх іграх. Крім того, з травня 2022 року він також служить у Збройних Силах України, виконуючи свій військовий обов'язок.







На правах реклами