Ми у Facebook
25.06.2023, 15:50

Смачний десерт з дитинства - готуємо

Тістечко з дитинства. Як його тільки не називають! І шкільне, і 22 копійки... Одне знаю точно – це смачно та дуже просто приготувати. Це були мої найулюбленіші тістечка у шкільні роки.
Інгредієнти:

600 гр борошна,
200 гр caxapа,
300 гр вершкового масла,
1,5 яйця (1 ціле + жовток),
Дрібка солі,
1/2 ч. л. соди гашеної оцтом (або 1 ч. л. розпушувача)
Ванільний caxap за бажанням
Для прошарку
400 гр яблучного повидла

Приготування:

М'яке вершкове масло|мастило| збити з цукром, сіллю|соль| і ванільним цукром. Додати|добавляти| яйця і знову збити до однорідності. Додати соду з оцтом (якщо використовуєте розпушувач, його треба додати на борошно). Просіяти борошно і вимісити тісто. Довго місити руками не треба. Воно виходить м'яким і добре збирається у кулю. Обмотати плівкою та прибрати в холодильник на 30 хвилин. Охолоджене тісто розкотити в пласт завтовшки 5 мм (у мене вийшов товстіший за площею листа). Випікати при температурі 180 15 хвилин. Гарячий корж поділити навпіл, змастити одну половину 2/3 частинами повидла і акуратно покласти на неї другу половину, змастити повидлом, що залишився. Нерівні краї зрізати та подрібнити до крихти, присипати зверху. Нарізати на порційні шматочки та готово!





На правах реклами