Ми у Facebook
20.07.2023, 09:00

Автостоянку поблизу Рівненського зоопарку розширять і встановлять відеонагляд

Вартість проекту становить дев'ять млн грн, наразі місто виділило два мільйони.
Стоянка для автомобілів біля зоопарку буде розрахована на 120-125 місць, з яких 10% передбачено для маломобільних людей. Орієнтовна вартість проєкту — дев'ять мільйонів гривень, повідомив секретар Рівнеради Віктор Шакирзян, повідомляє Суспільне:

"Передбачено також, що ми можемо приїхати — і для екологічного транспорту — під'єднати зарядний пристрій і заправитися. Орієнтовно десь дев'ять мільйонів. Сьогодні місто виділило на цей проєкт два мільйони. Ми розпочнемо ці роботи. Якщо буде у міста можливість добавити кошти — будемо добавляти".

За словами директора зоопарку Олега Павлюка, розширити автостоянки необхідно через збільшення кількості відвідувачів, які паркують свій транспорт уздовж дороги:

"Має бути досить цікава така розв'язка, яка передбачає односторонній рух по цій парковці, щоб не створювати корків при виїзді й окремо — парковку для автобусів. Цього року, коли їздили екскурсії й привозили дуже багато дітей із сусідніх областей, вони не мали можливості припаркуватися. Все було заставлено приватним транспортом. Тому для нас — це дійсно важливо".

Тендер на виконання робіт, за словами Віктора Шакирзяна, планують провести на початку серпня. А на території зоопарку збираються встановити систему відеоспостереження. Грошей з міського бюджету на це не витрачатимуть.

"Розглядається варіант дообладнання системи безпеки "тривожна кнопка" таким чином, щоб у разі виникнення якихось нетипових ситуацій, можна було викликати оперативну групу. Закупка обладнання, встановлення і подальше обслуговування під час експлуатації обладнання буде здійснюватися нашою компанією. Ми встановлюємо за власний кошт і надалі обслуговуємо. Це така інвестиція надовго", — заступник гендиректора компанії "ЕФОРТ" Олег Федак.

Потребу у відеонагляді директор зоопарку Олег Павлюк пояснив так:

"Є чимало випадків, коли відвідувачі скаржаться — мавпа забрала телефон чи вкусила дитину за руку. Ми зможемо відслідковувати ці моменти і дивитися, що насправді відбулося".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ