Ми у Facebook
03.08.2023, 11:17

Прямували з-під Луцька до Почаєва: на Рівненщині активісти зупинили паломницький хід прихильників УПЦ МП

У Демидівській громаді, що на Рівненщині, активісти заблокували дороги і не пропустили хресний хід прихильників УПЦ МП. Інцидент відбувся 1 серпня, коли прочани, які почали свій шлях з з Боратина під Луцьком та прямували до Почаєва.
Про це повідомила Людмила Суходол у соцмережі Фейсбук.



Хресний до Почаївської лаври хід паломники з Волині організовують щороку.Та цього разу їм на заваді стали активісти, які не дозволили прихильникам УПЦ МП рухатися через територію своєї громади.

Своє невдоволення прочани УПЦ також оприлюднили у Мережі.

"Щорічний хресний хід з Боратина (окраїна Луцька) до Почаївської лаври виявився на межі зриву, – повідомили СПЖ хрестоходці.

Паломники вийшли з Боратина 31 липня 2023 року і заночували в селі Ставрів. 1 серпня хресний хід зібрався йти у напрямку Демидівки, проте їх зупинила поліція, яка повідомила, що дороги перекрили противники УПЦ і йти далі небезпечно.

Вишивати на свята можна: у ПЦУ спростували один із популярних забобонів

Декілька сотень хрестоходців намагалися пройти обхідними дорогами, але скрізь натикалися на патрулі активістів.

За повідомленнями джерела, влада запропонувала паломникам два варіанти – або повертатися автобусами назад до Луцька, або їхати до Почаєва. Але другий варіант був можливий лише для тих, хто мав із собою документи, що засвідчують особу.

На Рівненщині священник УПЦ отримав повістку, бо не дозволив відспівати загиблого воїна у храмі

В результаті хресний хід виявився під загрозою зриву. Частина людей вирішила повертатися різними шляхами додому, частина – продовжила шлях до Почаївської лаври транспортом",

- йдеться у повідомленні прихильників УПЦ.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ