Ми у Facebook
04.08.2023, 08:10

Як зробити красивий квітковий струмок?

Квітковий струмок - просте, але ефектне дизайнерське рішення! Це квіти блакитних та синіх відтінків, висаджені щільною довгою звивистою смугою.
Для квіткового струмка вибираємо однорічні або багаторічні ґрунтопокривні та присадкуваті рослини з пишним рясним цвітінням.

Для струмка точно підійдуть такі рослини, як агератум, анагалліс, бораго, бурачник, волошка, вербена, віола, гіацинт, тирлич, ірис, дзвіночок, котівник, лаванда, льон, лобелія, мускарі, незабудка, немофіла, обрієта, флокс, шавлія.

Якщо вам не важливі «водні» відтінки, можна висаджувати і айстри, чорнобривці, бегонію, герань, гвоздики, материнку, крокуси, маргаритки, ромашки, тюльпани тощо. Також їх можна використовувати як обрамлення для струмка.

Найпростіший варіант - висаджування рослин звивистою смугою. По периметру "ручок" можна відмежувати галькою, корою, щебенем або рослинами контрастного забарвлення.

Джерелом нашого квіткового струмка може бути будь-яка декоративна ємність перекинута на бік: горщик, ваза, відро, лійка, кошик, глечик. Її можна навіть прикопати в землю, щоб початок струмка виглядав природніше, на рівні грунту.

• Щоб було зручно, перед початком робіт розмітьте місце розташування струмка, використовуючи кілочки та мотузку. Він має бути звивистим і плавно розширюватися від початку до гирла.
• По контуру знімаємо верхній шар ґрунту.
• Щоб уникнути появи бур'янів, на дно укладаємо садову плівку.
• Для посадки використовуємо пухкий поживний грунт. Насипаємо її по всьому периметру.
• Проливаємо, щільно та рівномірно висаджуємо рослини.

Не забувайте поливати та підгодовувати струмочок, а також своєчасно обрізати зів'ялі суцвіття.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини