Ми у Facebook
15.08.2023, 13:39

Квашені зелені помідори в банці: смак як бочкових

Зелені помідори послужать чудовим доповненням до м'ясних та картопляних страв, а також шашликів та грильних ковбасок.
Найсмачніші, ароматніші, пікантні помідори! Квашені зелені помідори можна приготувати в банці так, що на смак вони будуть зовсім як бочкові. Виходять помідори в міру солоні, ядрені та дуже апетитні! Баночка таких помідорів може зберігатись у прохолодному місці всю зиму.

ІНГРЕДІЄНТИ на 6 порцій
Помідори 1.5 кг
Хрін 1 шт.
Листя вишні 3шт.
Часник 7зубч.
Вода 1л
Сіль (з гіркою та за смаком) 2 стол.
Цукор (без гірки) 1 стол.л
Порошок гірчиці 1 чайн.л

Покрокове приготування

КРОК 1:
Підготуйте потрібні продукти. У рецепті можна використовувати як зелені томати, так і ті, які вже почали трохи заспівати. Отже, у помідорів видаліть плодоніжку і добре помийте помідори в чистій проточній воді. Стерилізувати банки ми не будемо, а це означає, що помідори, зелень та тара, в якій відбуватиметься засолювання, мають бути максимально чистими.

Баклажани з огірками та перцем у томатному соусі: готуємо до зими

КРОК 2:
Тару спочатку промийте із засобом, добре промийте, а потім для більшої впевненості помийте з содою. Я солю зелені помідори у великій пластиковій банці, але можна використовувати звичайну скляну трилітрову.

КРОК 3:
Листя хрону промийте і обтрусіть від залишків води. На дно посуду викладіть аркуш хрону.

КРОК 4:
Часник почистіть, промийте і придавіть ножем кожен зубок так, щоб він злегка сплюснувся. Це зробить розсіл більш ароматним та смачним.

Як правильно зберігати консервацію: поради, правила, лайфхаки

КРОК 5:
Відправте часник до хрону.

КРОК 6:
Листочки вишні промийте і додайте в банку. Якщо у вас є парасольки кропу, листя смородини та малини, також використовуйте їх для засолювання.

КРОК 7:
На кожному помідорі в області плодоніжки зробіть кілька проколів за допомогою зубочистки, тому томати просоляться швидше та рівномірніше.

КРОК 8:
В окремому посудині розведіть у чистій воді сіль, цукор та гірчичний порошок. У деяких рецептах виключають порошок гірчиці, я намагалася засолювати без неї. Як показала практика, з порошком у процесі засолювання томатів утворюється менше нальоту та плісняви, тому по можливості використовуйте цей компонент. Про солі: я брала 2 ложки з гіркою, ви дивитеся на свій смак.

Маринований часник: цікавий спосіб зберігання на зиму

КРОК 9:
Залийте розсолом помідори так, щоб він покривав всі томати. Якщо потрібно, зробіть ще одну чи половину порції розсолу.

КРОК 10:
Далі слід встановити гніт, щоб томати не спливали. Я використовую для цієї мети невелику філіжанку, наповнюю її розсолом і ставлю в банку поверх помідорів (як на фото).

КРОК 11:
Таким чином, помідори знаходяться постійно в ароматному розсолі. Надішліть банку на тиждень настоюватися при кімнатній температурі. Через тиждень зверху можна побачити білий наліт, це свідчить, що помідори засолилися і заквасилися. Акуратно приберіть наліт за допомогою великої ложки, банку накрийте пластиковою або капроновою кришкою і відправте на зберігання та досолювання в холодильник або будь-яке інше прохолодне місце (мінімум на 3 тижні).

КРОК 12:
Солоні зелені помідори готові!

Чим довше помідори настоюються, тим смачнішими вони виходять! Обов'язково спробуйте і насолоджуйтеся тим самим смаком, який багатьом знайомий із самого дитинства!






На правах реклами