Ми у Facebook
27.08.2023, 11:01

На Рівненщині готується до відкриття та прийому абітурієнтів релоковане училище з Бахмуту

Директор Бахмутського центру професійно-технічної освіти Ігор Гаєвий. Фото: Суспільне Рівне

У Гощі готуються до нового навчального року в переоснащеному Бахмутському центрі професійно-технічної освіти. Працівники закладу завершують облаштування корпусу, який раніше використовувався як поліклініка. А бажаючих навчатися більше, ніж очікували освітяни.
Про це розповів директор навчального закладу Ігор Гаєвий в інтерв'ю для Суспільного.

У 2022 році Бахмутський центр професійно-технічної освіти переїхав у Гощу, де зміг орендувати декілька приміщень, зокрема, одне з них колись було поліклінікою, а зараз воно стало головним навчальним корпусом.

За словами директора Ігоря Гаєвого, вже здійснюється підготовка класів для швачок, а також лабораторії для студентів-кухарів.

До початку нового навчального року заклад готовий на 80%. Ще потрібно завершити ремонту деяких кабінетах та встановити обладнання.
Для майбутніх студентів уже облаштували два комп'ютерні класи, де провели швидкісний інтернет.

Прийом заявок на навчання триватиме до 1 жовтня. Поточно кількість поданих абітурієнтами заяв перевищила очікування, відзначив керівник.

Навчання буде організовано у змішаному форматі, так як далеко не всі абітурієнти можуть прибути до Гощі. Одночасно, для місцевих студентів та тих, хто навчатиметься очно, планується створення гуртожитків. Пріоритетом є розміщення там дітей-сиріт та дітей, які лишилися без батьківського піклування.

В планах освітнього закладу є розгорнути у Гощі кафе, шиномонтаж та автосервіс, де студенти матимуть змогу здобувати навчальну практику та співпрацювати з Збройними силами України.


https://youtu.be/o-H7nPqyIz4





На правах реклами