Ми у Facebook
03.09.2023, 16:19

Корисний перекус у школу: що смачного приготувати для дітей

З настанням осені багатьох мам починає мучити питання, що дати дитині із собою до школи на перекус. Хочеться, щоб страви були поживними, здоровими, різноманітними, а також зручними для швидкого вживання на ходу без їдалень.
Крім цього, потрібно, щоб вміст ланч-боксу подобався дитині і її хотілося брати домашню їжу з собою.

На перший погляд здається, що це завдання не з простих, але вихід є.

Пропонуємо вам підбірку ідей, що покласти у ланч-бокс



Рецепт №1 Роли з лаваша
Для приготування ролів на перекус у школі вам знадобиться звичайний вірменський лаваш та начинка на ваш смак. Головний плюс цієї страви – зручність. Якщо ви ретельно згорнули рол, то у дитини під час їжі нічого не випадатиме і вона нічим не забрудниться в процесі.

Отже, в лаваш можна загорнути все, що завгодно, а ми пропонуємо наступне поєднання: запечена куряча або індичка грудка, твердий сир, листя зеленого салату, терта свіжа морква та огірок. Ви можете робити різні варіації, включаючи дієтичні або вегетаріанські опції.

Соуси давати за бажанням, проте ми рекомендуємо обійтись без них зовсім, щоб усі інгредієнти начинки довше залишалися свіжими.



Рецепт №2 Сендвічі
Сендвічі відрізняються від класичних бутербродів тим, що начинка розташовується не на одній скибочці хліба, а між двома шматочками, що робить цю страву також зручною для вживання поза домом.

Рецептів смачних та корисних сендвічів існує море. Ось кілька небанальних ідей від нас, що можна покласти на хліб:

- консервований тунець, солодкий перець та оливкова олія;
- твердий солоний сир, наприклад, чеддер та скибочки зеленого яблука або груші;
- вершковий сир та огірок;
- плавлений сир, солодкий перець та відварена куряча грудинка;
- майонез (домашнього приготування), огірок, буженина з телятини.


Рецепт №3 Булочки-піци
Всі діти люблять піцу, але взяти до школи шматок піци дуже незручно. Не біда! Приготуйте дитині смачні булочки, які за смаком нічим не відрізнятимуться від улюбленої страви.

Приготуйте базове дріжджове тісто як піци і розкачайте його в тонкий прямокутник. Змастіть томатним соусом і присипте тертим сиром. Зверху викладіть дрібно нарізану шинку або відварену курку і згорніть рулет з прямокутника. Далі наріжте його на кружечки завтовшки не менше 2-3 сантиметрів і покладіть булочки на деко. Випікати вироби потрібно за температури 180 градусів близько 25-30 хвилин до золотистого кольору.

Цей рецепт досить трудомісткий, але можна приготувати партію булочок і заморозити після випічки. Тоді вам потрібно буде лише діставати необхідну кількість булочок та розморожувати їх перед школою.


Рецепт №4 Міні-киш із броколі
Як змусити дитину їсти корисні овочі, такі як броколі? Сховати їх у товщі смачної заливки з молока, яєць та сиру!

Цей рецепт можна вважати базовим і підлаштовувати його під себе. Як овочі для начинки можна брати цукіні, цвітну капусту, моркву і т.д.

Для створення міні-кишів вам знадобиться несолодке пісочне тісто (будь-який перевірений вами рецепт), формочки для тарталеток, відварені овочі та заливка із суміші яєць, молока або вершків нежирних і твердого тертого сиру.

Викладіть у форми тісто, розкочене тонким шаром, додайте дрібно нарізані овочі і залийте яєчно-молочною сумішшю. Випікайте при температурі 190 градусів близько 15 хвилин до появи рум'яної скоринки.


Рецепт №5 Батончики з гранолою
Якщо ваша дитина обожнює солодке, але не дуже любить каші, пропонуємо вам ідеальне рішення – гранола з вівсянки.

Змішайте в мисці сиру вівсянку, різні сухофрукти (фініки, інжир, курага, родзинки) і насіння (гарбузове насіння, насіння соняшника тощо). Додайте до суміші трохи меду, щоб усі інгредієнти трималися разом і викладете масу на деко. Сформуйте прямокутник заввишки 1,5-2 см і розріжте його на батончики комфортного розміру. Підсушіть у духовці 15 хвилин і дайте повністю охолонути. У вас вийде дуже смачний перекус та десерт, який можна взяти із собою до школи.





На правах реклами