Ми у Facebook
03.09.2023, 21:23

Заморозки уже у вересні: синоптик дав прогноз погоди на найближчий місяць

У другій половині вересня в Україні можуть спостерігатися перші заморозки на поверхні землі і в атмосфері. Цю інформацію надав синоптик Ігор Кібальчич, повідомляє Meteoprog.
За його словами, у третій декаді цього місяця через зменшення тривалості світлового дня та низьку вологість можна очікувати заморозки на поверхні землі. Подекуди ночами у західних областях та на півночі країни може бути від'ємна температура і в повітрі.

Зазначається, що середньомісячна температура вересня передбачається в межах +15…+20 °С, що вище за кліматичну норму на 1–3 °С. Очікується, що кількість опадів складе від 25 до 65 мм, а в деяких західних областях місцями може сягати 70–100 мм, що вписується в норму, але місцями буде нижчою на 20–30% від норми.

Як повідомлялося раніше Українськими Новинами, на початку наступного тижня в багатьох областях України очікується хмарна погода з короткочасними дощами та грозами. У заході та на півночі середня температура повітря становитиме +22…+24 °С, а в центрі, на сході та на півдні вона підніметься до +27…+30 °С. В Запорізькій і Херсонській областях літо продовжиться з температурою до +32 °С.





На правах реклами