Ми у Facebook
04.09.2023, 12:40

Біда прийшла у рівненські родини: Чотирьох Героїв провели в останню дорогу

На вихідних у Рівненському районі з почестями та у скорботі провели в останню путь чотирьох Захисників, що загинули на фронті, захищаючи Україну від ворога.
2 вересня Березнівська громада попрощалася із Едуардом Іщуком, який народився у 1985 році в селі Городище. Захисник проходив військову службу з червня 2023 року в лавах парашутно-десантного батальйону Збройних Сил України.

Солдат Едуард Іщук загинув 29 серпня 2023 року під час бойових дій поблизу населеного пункту Новоселівське Сватівського району Луганської області.
Прощання з захисником та траурне служіння відбулося у Домі молитви церкви Євангельських Християн-Баптистів міста Березне. Вшанувати оборонця прийшли рідні, друзі, військовослужбовці, представники влади та жителі громади. По завершенню похоронного служіння Героя провели вулицями міста Березне.
Поховали Едуарда Івановича з військовими почестями на Алеї Слави міського кладовища в урочищі «Лукавець» поруч з загиблими Захисниками України.
Мужній воїн, який героїчно захищав рідну Україну, був патріотом і захисником свого народу.

2 вересня у Дубенському та Рівненському районах попрощались із Героєм Миколою Савчуком.

Микола Савчук народився 20 травня 1972 року у селі Пасіки Козинської тергромади. На військовій службі виконував обов’язки старшого солдата.
19 серпня 2023 року під час оборонних дій проти збройних сил російської федерації в населеному пункті Авдіївка Донецької області отримав важкке поранення. А 28 серпня 2023 року серце Захисника зупинилося.
Провести в останню дорогу Героя прийшли сотні земляків, рідні, друзі, побратими. Чин поховання відбувся у селі Колоденка Корнинської громади. Поховали загиблого Героя на кладовищі села Колоденка.

3 вересня Олександрійська громада прощалася із загиблим на фронті медиком, мешканцем с.Забороль Іваном Давідчиком.
41-річний бойовий медик механізованого батальйону Іван Давідчик загинув 30 серпня 2023 року в районі населеного пункту Першотравневе Куп'янського району Харківської області. Урочисте поховання відбулося в рідному селі загиблого Захисника, де рідні, друзі, військові побратими, односельчани та місцева влада віддали останню шану мужньому воїну та вірному сину України.
Прощалися з Героєм у храмі Іоана Предтечі та поховали на кладовищі с.Забороль.

В неділю Гощанська громада провела в останню дорогу до місця вічного спочинку загиблого у боях з російськими окупантами Захисника України Володимира Бугайчука.
Володимир народився 12 листопада 1990 року в селі Федорівка. За два місяці воїну мало б виповнитися 33 роки.
Добрий душею і серцем, турботливий син і брат, надійний друг до якого часто за допомогою зверталися односельці. Він працював на землі та вирощував хліб, проте коли ворог прийшов на нашу землю, взяв до рук зброю і пішов її захищати.

У січні 2023 року Володимира Бугайчука мобілізували до лав ЗСУ. Пройшовши навчання на військовому полігоні, Володимир особисто попросився на передову лінію оборони України. Проте навіть там, у надскладних умовах війни, він будував плани на майбутнє, мріяв, турбувався про рідних.
Загинув Володимир Бугайчук 20 серпня під час виконання бойового завдання в районі села Роботине Запорізької області.
Поховали Захисника України на кладовищі в селі Федорівка.

Глибоко сумуємо та розділяємо горе з родинами загиблих Героїв!





На правах реклами