Ми у Facebook
25.09.2023, 14:15

Чому потрібно їсти родзинки: корисні властивості для організму

Родзинки цікаві тим, що, будучи висушеними виноградними плодами, зберігають свій склад. Це майже всі початкові вітаміни і всі мінеральні речовини. Давайте подивимося, в чому користь їх користь для організму.
1. Користь для серцево-судинної та кровоносної системи

Магній і калій, які містять родзинки, є важливими для серцево-судинної системи. Магній допомагає регулювати артеріальний тиск, а калій – підтримує роботу серця. Ізюм також містить залізо, яке необхідне для створення гемоглобіну, що переносить кисень до тканин організму.

2. Заспокійливий ефект

Родзинка містить вітаміни В1, В2 і В5, PP, які мають заспокійливі властивості. Ці речовини допомагають знизити ймовірність розвитку мігреней, зменшити тривожність, покращити сон та загальний стан організму.

3. Діуретична властивість

Калій у складі родзинок має сечогінний ефект. Це означає, що він допомагає виводити з організму зайву рідину та токсини. Він також допомагає зменшити набряки та відновити водно-солевий баланс.





На правах реклами