Ми у Facebook
16.10.2023, 15:50

Топ 10 однорічників, які найпростіше посадити під зиму

Зберігайте добірку холодостійких однорічних рослин собі та діліться з друзями-садівниками!
1. Аліссум
Перед посівом насіння змішуємо із піском.
Вибираючи місце посадки, враховуємо, що квітка любить пухкі та добре зволожені ґрунти, добре росте у сухих та кам'янистих місцях.

2. Астра
Перед посадкою обробляємо ґрунт Фітоспорином. Не саджаємо айстри на минуле місце айстр, левкоїв, гладіолусів, томатів, картоплі. Після посіву присипаємо насіння сухим ґрунтом і мульчуємо торфом.

3. Волошка
Висіваємо відразу на постійне місце в лунки глибиною 1,5 см, залишаючи між ними відстань від 15 до 40 см. Квітка невимоглива до ґрунту.

4. Гвоздика китайська та гібридна
Висіваємо на піднесеній, добре освітленій ділянці, загортаючи насіння на глибину 1-1,5 см на відстані 25 см.

5. Годеція
Садимо одразу на постійне місце: сонячна ділянка. Посіви повинні бути не глибшими за 0,5 см. Після посадки мульчуємо грунт.

6. Дельфініум
Пересадку не любить, тому висіємо відразу на постійне місце: сонячну ділянку. Після посадки мульчуємо землю.

7. Космея
Саджаємо відразу на постійне місце, обравши сонячну ділянку з пухким ґрунтом. Квітки зовсім невибагливі – проблем не доставлять.

8. Люпин
Висівати на постійне місце по 2-3 штуки в одну лунку на відстані 5-7 см один від одного. Якщо сходи будуть частими, проріджуємо їх.

9. Флокс Друммонда
Садимо на світлому ділянці з пухким ґрунтом. Мульчувати не обов'язково: сорт стійкий до заморозків. Може цвісти з червня до вересня.

10. Ешшольція
Пересадку переносить погано, тому висівати відразу на постійне місце. При такому посіві насіння пройде природну стратифікацію.

Починати посів однорічників можна, якщо настала стабільна негативна температура і відлиг не передбачається.





На правах реклами