Ми у Facebook
19.10.2023, 20:24

Вчені-юристи України обговорили закони України «Про адміністративну процедуру та «Про правотворчу діяльність»

Сьогодні у онлайн-режимі 30 вчених у галузі адміністративно-правових наук провели академічну зустріч, присвячену обговоренню місця і ролі законів України «Про адміністративну процедуру» та «Про правотворчу діяльність» в теорії навчальній діяльності та практиці адміністративного права.
Модератором зустрічі виступив відомий вчений, доктор юридичних наук, професор, голова Академії адміністративно-правових наук Валентин Галунько.
До участі у обговоренні було запрошено і відомого рівнянина, кандидата юридичних наук, доцента, академіка Академії адміністративно-правових наук, віце-президента з наукової роботи Науково-дослідного інституту публічного права Андрія Боровика.



Під час зустрічі низка вчених юристів виступили з доповідями щодо аналізу зазначених законів, необхідності їх прийняття та окремих недоліків, що містяться у них. Зустріч супроводжувалась жвавою дискусією у якій приймали участь усі запрошені експерти-юристи, зокрема професори Володимир Бевзенко, Оксана Кузьменко, Тетяна Кравцова, Сергій Діденко, Роман Шишка, Іван Бородін, Володимир Гаращук, Володимир Курило, Анатолій Берлач, Євген Соболь, Олександр Зима, Олексій Дрозд та інші.



- Метою зустрічі було почути думки провідних вчених в галузі адміністративного правових наук на місце і роль запропонованих до обговорення законів, їх місця в джерелах адміністративного права, а також вироблення певних «тональностей» щодо наукового розуміння змісту та сутності сучасного адміністративного права України, враховуючи основоположні норми аналізованих законів, з рахуванням різноманіття авторських підходів – зазначив академік Андрій Боровик.

- Це була зустріч друзів однодумців по життю та вчених, які мають різні (або не схожі) думки та теорію адміністративного права. Найбільше щастя це почути наукову позиції друзів вчених, щоб поставити під сумнів свою. Глобальна мета – забезпечення публічного інтересу при здійсненні викладання навчальної дисципліни «Адміністративне право України» та інших адміністративно-правових дисциплін. Адже, сьогоднішні наші студенти через 10-15 років, це еліта Українського суспільства. Як ми їх навчимо така й буде еліта – зауважив академік Валентин Галунько.






На правах реклами