Ми у Facebook
01.11.2023, 08:14

Що посіяти у листопаді: корисні поради садівникам

Ех… Колись садівникам відпочивати, час підзимовий посів починати. Згодні, друзі? Практикуєте таке?
Якщо так, нагадаємо, що сміливо можна посіяти. Якщо ні, саме час спробувати!
Сіяти можна вже зараз і продовжувати до середини листопада. Головне, уникати посадки в період різких перепадів температур і встигнути до настання стабільних заморозків.

Що саме сіяти?
Цибулю висаджуємо на глибину 4-5 см, злегка присипаючи ґрунтом, і мульчуємо торфом. Для зимового посіву краще використовувати гострі сорти із високим вмістом цукру.

Моркву при посіві заглиблюємо на 1-1,5 см і злегка присипаємо землею. Для підзимового посіву вибираємо холодостійкі сорти, які стійкі до цвітіння.

Кріп саджаємо в лунки на глибину 2 см. Після - засипаємо їх сухою землею і мульчуємо.

Петрушку висіємо густіше, ніж при весняному посіві, загортаючи насіння на 2 см. Після посіву обов'язково мульчуємо ґрунт.

Пастернак потрібно сіяти відразу на постійне місце, оскільки культура не любить пересаджувати. Насіння зашпаровуємо не більше ніж на 1-2 см.

Салат висівати на глибину до 1,5 см, використовуючи на 30% більше насіння, ніж навесні. Після посіву ущільнюємо та мульчуємо ґрунт.

Редиску сіють у борозенки на глибину 4 см. Для підзимового посіву вибирайте скоростиглі сорти, які мають стійкість до стрілкування.

Шавлію найчастіше садять на присадибні ділянки, загортаючи насіння на 2-3 см. Після присипають посадки ґрунтом і мульчують.

Лаванду при сівбі заглиблюємо на 5-7 мм і обов'язково мульчуємо добротним шаром соломи чи сіна.

Календулу можна сіяти й у квітниках, і в пристовбурних колах дерев, і навіть у міжряддях у суниці, щоб відлякати шкідливих комах.





На правах реклами