Ми у Facebook
02.11.2023, 18:40

У 11 школах Рівненщини наразі будують укриття

Цього року на реалізацію захисних споруд у рівненських школах виділено майже 139 мільйонів гривень з державного бюджету.
Більшість цих укриттів будуються в північних районах Рівненщини. Загалом, завдяки коштам державного та спільного фінансування з обласних і місцевих фондів, реалізуються 10 проєктів:

6 нових будівель (ліцеї в Клесові, Бабині, Котівці, Цепцевицях, Ясногірську та Кідрівцях),
Реконструкція Вараського ліцею,
Капітальний ремонт ліцеїв у Березнівці, Городці та Люхчанах.

Наразі на всіх цих об'єктах тривають будівельні роботи. Крім цього, Сарненська громада витратила понад 4 мільйони гривень на придбання двох модульних укриттів. Ці конструкції складаються з бетонних блоків і мають броньовані двері, обігрівачі, запас питної води та біо-туалети.

Це значно покращило умови навчання, оскільки до цього деякі школи та дитсадки не мали жодних укриттів, і це дозволило перейти на змішану форму навчання.

"На сьогодні Рівненщина вже забезпечила укриттями 82% дитсадків, 91% шкіл та 100% профтехнічних закладів. Також укриття облаштовані в 69% вищих навчальних закладів та 95% фахової передвищої освіти. Безпека людей, особливо дітей, залишається нашим пріоритетом. Наявність укриттів є найважливішим фактором для забезпечення повноцінного очного навчання", - зауважив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ