Ми у Facebook
06.11.2023, 15:21

Як правильно доглядати за хвойними осінню: корисні поради

Ну що, друзі, ось і листопад настав... І перші заморозки не за горами. Незважаючи на те, що хвойні рослини завжди відрізнялися невибагливістю, їм теж варто приділити увагу та правильно підготувати їх до зими.
Влаштовуйтесь зручніше, розповідаємо, що потрібно зробити.

Восени всім рослинам потрібен фосфор і калій, а хвойним – у подвійній дозі. Найкраще використовувати спеціалізовані комплексні добрива з підвищеною концентрацією саме цих елементів.

Також хвойним необхідний магній, тому в листопаді потрібно внести до приствольних кіл доломітове борошно. Витрачаємо до 1 кг на кожне доросле дерево. Або можна провести обприскування розчином магнію сульфату (1 ст. л на 10 л води).

Проводимо обробку рослин від хвороб та шкідників. Зробити це потрібно за плюсової температури. Можна використовувати Хорус, 1% бордоську рідину або Фітоспорин (5 г на відро води), Актар або Фуфанон. Також корисно буде обприскати хвойні залізним купоросом.

До настання стійких морозів проводимо вологозарядний полив. На дорослі рослини витрачаємо 6-8 відер води, на молоді - 3-4 відра. Найкраще вливати воду поступово: протягом 3-4 днів.

Укриваємо рослини на зиму. Пристовбурні кола присипаємо торфом (шар 8-10 см). Щоб захистити хвою, обмотуємо дерева агроволокном, мішковиною чи іншим матеріалом.

Якщо у вашому саду є молоді туї, радимо обмотати їх шпагатом, притискаючи пагони до стовбура, щоб сніг, що збирається на гілках, не зламав їх.





На правах реклами