Ми у Facebook
08.11.2023, 18:40

Верховна Рада ухвалила рішення про відміну заочної та вечірньої вищої освіти: які подробиці

Верховна Рада прийняла закон, який скасовує можливість здобуття вищої освіти у вечірній та заочній формі. Ця рішуча зміна була затверджена законом "Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року".
За цим законопроєктом №10092 взагалі підтримали 285 народних депутатів, зокрема, Ярослав Железняк, заступник керівника Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, який повідомив про це в Telegram.

Закон передбачає, що починаючи з 2024 року не буде проводитися прийом вступників для отримання ступенів бакалавра та магістра вечірньою та заочною формами навчання, а також для отримання ступеня молодшого бакалавра.

Автори законопроєкту вважають, що його ухвалення сприятиме формуванню групи студентів, які здобувають вищу та професійну освіту, збереженню інтелектуального потенціалу нації, підштовхне молодь до навчання в Україні, і сприятиме зниженню соціальної напруги в суспільстві, стосовно визначення правил і вимог щодо вступу в 2024 році.

Раніше міністр освіти та науки Оксен Лісовий висловив ініціативу скасувати вечірню та заочну форми отримання вищої освіти і обіцяв внести до Верховної Ради законопроєкт, який передбачатиме дистанційну форму навчання та інші важливі зміни.





На правах реклами