Ми у Facebook
12.11.2023, 15:18

Червоне - то дизель, зелене - то бензин: в Україні маркуватимуть пальне для Збройних Сил

Міністерство оборони України встановить вимогу для постачальників пального для Збройних сил України маркувати його спеціальними кольорами. Зокрема, до дизельного пального буде додано червоний барвник, а до бензину - зелений. Марковане дизпаливо буде введено в Збройних силах України наприкінці листопада.
У Міноборони повідомили, що завдяки впровадженню маркування стане можливим ідентифікувати та відстежувати пальне, яке було придбано виключно для потреб Збройних сил. Це спрямовано на зменшення ризику незаконного продажу цього виду пального.

“Маркування дає можливість ідентифікувати та відслідковувати пальне, яке було закуплено винятково для потреб ЗСУ, та зменшує можливість його незаконного продажу. Крім того, визначений колір унеможливить зловживання на місцях щодо змішувань пального. Якість пального для військової техніки має надважливе значення”, – наголошують у Міноборони.

Крім того, промарковане пальне буде неможливо розбавити так, щоб його колір повністю зник. Навіть при значному розведенні, дизельне пальне залишатиметься менш червонуватим або рожевим.

Для бензину також буде використовуватися власний барвник - зеленого кольору.

Нововведення не вплине на ціну дизельного та бензинового пального.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ