Ми у Facebook
16.11.2023, 09:00

Цього ви не знали: хитрощі для тіста, що допоможуть вам у приготуванні

Кожна господиня мріє про те, щоб страви із тістом виходили смачними.
1. Завжди додавайте в тісто розведений картопляний крохмаль – булки та пироги будуть пишними та м'якими навіть наступного дня. Головна умова смачних пирогів — пишне тісто, що добре зійшло: борошно для тіста необхідно просіяти: з нього видаляються сторонні домішки, і воно збагачується киснем повітря

2. У будь-яке тісто (крім пельменного, листкового, заварного, пісочного), тобто тісто на пироги, млинці, хліб, оладки - на півлітра рідини додавайте завжди «горсть» (приблизно столова ложка з гіркою) манки. Монашки навчили:
; Раніше найякісніший хліб куховарили з крупчатки. Він довго не висихав і був пишним. Наразі крупчатки немає. Тепер додавайте горсть манки і завжди буде гарна випічка; Ось така безцінна ця порада.

3. Додавати в тісто, окрім молока півсклянки мінводи. Розвести 1 ч. л. соди в 1/2 ст. води та злегка загасити її лимонною кислотою або оцтом.

Випічка, дійсно, виходить супер. Навіть що залишилося наступного дня, пишненька.

4. У приміщенні, де обробляють тісто, не повинно бути протягу: він сприяє утворенню дуже щільної скоринки на пирозі.

5. При замісі дріжджового тіста всі продукти повинні бути теплими або кімнатною температурою, продукти з холодильника уповільнюють підйом тесту

6. Для дріжджових виробів рідина завжди повинна бути підігрітою до 30 - 35ºС, оскільки дріжджові грибки в рідині, що має нижчу або високу температуру, втрачають свою активність.

7. Коли ви обминаєте тісто руки повинні бути сухі.

8. Перед тим як поставити вироби в духовку, йому дають підійти протягом 15 - 20 хвилин. Перед випіканням тесту дайте повністю відстоятись. При неповному вистоювання воно погано піднімається і пироги довго не пропікаються.

9. Пироги на деку випікати на середньому вогні, щоб начинка не пересохла.

10. У тісто (дріжджове та прісно-здобне) найкраще додавати нерозтоплене вершкове масло, тому що розтоплене масло погіршує структуру тіста.

11. Пироги, приготовані на молоці, смачніші та ароматніші, скоринка після випічки блискуча з гарним кольором.





На правах реклами