Цього ви не знали: хитрощі для тіста, що допоможуть вам у приготуванні
2. У будь-яке тісто (крім пельменного, листкового, заварного, пісочного), тобто тісто на пироги, млинці, хліб, оладки - на півлітра рідини додавайте завжди «горсть» (приблизно столова ложка з гіркою) манки. Монашки навчили:
; Раніше найякісніший хліб куховарили з крупчатки. Він довго не висихав і був пишним. Наразі крупчатки немає. Тепер додавайте горсть манки і завжди буде гарна випічка; Ось така безцінна ця порада.
3. Додавати в тісто, окрім молока півсклянки мінводи. Розвести 1 ч. л. соди в 1/2 ст. води та злегка загасити її лимонною кислотою або оцтом.
Випічка, дійсно, виходить супер. Навіть що залишилося наступного дня, пишненька.
4. У приміщенні, де обробляють тісто, не повинно бути протягу: він сприяє утворенню дуже щільної скоринки на пирозі.
5. При замісі дріжджового тіста всі продукти повинні бути теплими або кімнатною температурою, продукти з холодильника уповільнюють підйом тесту
6. Для дріжджових виробів рідина завжди повинна бути підігрітою до 30 - 35ºС, оскільки дріжджові грибки в рідині, що має нижчу або високу температуру, втрачають свою активність.
7. Коли ви обминаєте тісто руки повинні бути сухі.
8. Перед тим як поставити вироби в духовку, йому дають підійти протягом 15 - 20 хвилин. Перед випіканням тесту дайте повністю відстоятись. При неповному вистоювання воно погано піднімається і пироги довго не пропікаються.
9. Пироги на деку випікати на середньому вогні, щоб начинка не пересохла.
10. У тісто (дріжджове та прісно-здобне) найкраще додавати нерозтоплене вершкове масло, тому що розтоплене масло погіршує структуру тіста.
11. Пироги, приготовані на молоці, смачніші та ароматніші, скоринка після випічки блискуча з гарним кольором.
"Найголовнішим завданням для мене було ходити", - військовий Сергій Кулінець, який втратив обидві ноги
Сергій Кулінець - військовий, який у 2021 році втратив обидві ноги. Але після початку повномаштабного вторгнення повернувся на службу. І нині проходить службу в Рівненському обласному ТЦКСП.
переглядів: 291
11 травня: який сьогодні день та кого вітати з іменинами?
Дізнайтеся, що святкує сьогодні увесь світ!
переглядів: 1376
У Рівному відбудеться концерт в Готичному саду
Проєкт Рівненської обласної філармонії Готичний сад Органного залу - новий культурний простір Рівного, як екологічна реновація території пам'ятки архітектури наближається до свого завершення.
переглядів: 406
Спортсмен з Рівненщини виборов дві нагороди
Спортсмен з рівненського «Інваспорту» Дмитро Савчук виборов золоту та срібну медалі на чемпіонаті з параармрестлінгу, що завершився у Словаччині
переглядів: 578
Усе про сьогоднішній день: прикмети та заборони
Сьогодні, 10 травня, світ святкує Всесвітній день господарювання та вшановує пам'ять апостола Симона, одного з дванадцяти апостолів Ісуса Христа. До Нового року залишилося 235 днів.807-й день війни в Україні.
переглядів: 477