Ми у Facebook
09.12.2023, 15:10

Топ-5 квітів, посівом яких пора зайнятися у січні

Розпочинати посів насіння овочів на розсаду ще рано. Але вже зараз можна задуматися про те, які квіти ви хотіли б виростити на своїй ділянці. У січні можна починати сіяти ті, у яких, по-перше, тривалий період розвитку і, по-друге, які вимагають стратифікації.
Строкате цвітіння орликів

Орлики — одні з багаторічників, які можна починати сіяти в січні. Ви також можете знати цю квітку під назвою водозбір.

Це морозостійка рослина. Висота — від 50 до 100 см приблизно. Є різні сорти з різними забарвленнями пелюсток — блакитні, золотисті, рожеві, білі, червоні.

Орлики зацвітають на другий рік. Але щоб отримати бутони вже в перший, можна вдатися до такої хитрості як стратифікація. Надалі розмножується самосівом. Також вдаються до розмноження діленням кущів, але ця квітка не дуже добре переносить пересадку.

Пишний килим з ломикаменю

Якщо вам потрібно висадити ґрунтопокривну рослину, варто придивитися до такого багаторічника як ломикамінь. Це також морозостійка рослина. І є сорти з різним забарвленням квіточок.

Розмножується як посівом насіння, так і діленням дорослих рослин. Підходить для прикраси кам’янистих ділянок, влаштування бордюрчиків навколо клумби або поруч зі штучною водоймою.

Бальзамін цвіте все літо

Справжньою окрасою ділянки стане бальзамін — він же недоторка. Зверніть увагу на упакування перед придбанням насіння, який це вид — кімнатний або садовий.

На відміну від орлика і ломикаменю, бальзамін не терпить морозів. Тому його вирощують як однорічну рослину, хоча є і багаторічні різновиди.

Але на захист бальзаміну слід зауважити, що цвісти він буде все літо, починаючи з травня і до самих морозів. Крім того, квіти прекрасно переносять пересадку і дуже легко і швидко приживаються на новому місці, навіть в процесі цвітіння.

Ваніль темно-синього кольору — це геліотроп

Інший представник квіткового світу, який володіє чарівним ароматом з нотками ванілі — це геліотроп. Ще одна його перевага — тривале цвітіння, яке починається приблизно в середині літа і не закінчується до самих заморозків. Щоб геліотроп постав у всій красі, запам’ятайте, що йому слід відвести відкриту сонячну ділянку. Квітки темно-сині, бузкових і фіолетових відтінків.

Ірландська троянда або еустома

Ірландська троянда, вона ж еустома або лізіантус, розвивається дуже повільно. Зате квіти по своїй декоративності не поступаються трояндам. Крім того, рослина підходить для зрізання і добре стоїть у вазі.





На правах реклами