Ми у Facebook
23.12.2023, 20:33

Майстриня з Рівненщини перетворює тисячі вузликів на нитках у квіти та картини

Справжнє мистецтво рівнянки Ольги Начаєвої.
Напередодні Різдва кожен очікує диво. А в мистецьких шедеврах воно набуває особливої чарівності та барв. Кожна робота — як казка, де тепло серця втілюється в неповторність кожного вузлика та фактури. Колоритні картини, вишукані вироби ручної роботи та витвори народних майстрів роблять свято ще більш магічним та неповторним, надихаючи на радість та захоплення. Рівненщина — це край унікальних майстрів, які не лише зберігають автентичні ремесла, а й популяризують унікальні творчі техніки, які вражають кожного.



Справжнє мистецьке диво створює своїми руками рівненчанка Ольга Нечаєва. Поєднуючи сотні та тисячі вузликів на тоненьких ниточках, з-під її пальців оживають квіти та тварини, а картини, наче написані унікальним художником. Витончені, делікатні, захоплюючі, різні, душевні, щирі... Слів замало, аби описати ті чарівності й неймовірності, які створює заслужена майстриня народної творчості України Ольга Нечаєва.



У Рівненському міському будинку культури відкрилася виставка "Мистецька хуртовина", яка стала справжнім святом мистецтва перед найважливішими зимовими святами. Авторкою цьогорічного різдвяного дива є Ольга Нечаєва, яка відома унікальними творами, створеними за допомогою техніки вузликового плетіння.

Ольга Нечаєва — заслужений майстер народної творчості, її творіння, виконані у техніці вузликового плетіння, привертають увагу своєю неймовірною реалістичністю. Вона створює авторські інтерпретації макраме, які вражають своєю природністю. Її роботи такі ж ніжні, як конвалії, чи яскраві як чорнобривці.

Народилася мисткиня в смт Мізоч Здолбунівського району. Ще з 1985 року, коли навчалася у 7 класі, Ольга спостерігала за мамою й сама захопилася мистецтвом вузликового плетіння. Її творчість охоплює різноманітність форм: квіти, вази, картини, ажурні серветки, виконані в цій техніці.

З 2000 року Нечаєва бере участь у виставках мистецтва на різних рівнях, як міських та обласних, так і Всеукраїнських, свят та фестивалів. Роботи майстрині знаходяться в приватних колекціях як в Україні, так і за кордоном, що свідчить про високу цінність та визнання її творчості.

А днями Ольга Нечаєва презентувала виставку своїх робіт “Вузликова казка” у виставковій залі Міського будинку культури у Рівному. До експозиції увійшли близько 30 картин та чимало інших виробів авторки.

“Кожна людина уміє зав’язати вузлик, а я з вузликів зробила ось такі шедеври, як їх називають люди, - усміхається Ольга, демонструючи свої роботи. - Для мене це моє життя, адже в’яжу вже багато років, і зовсім не планую припиняти.”

Значна частина виставки присвячена саме новорічно-різдвяним святам, тож серед виробів ялинки та в’язані іграшки.

“Це дуже кропітка, але приємна робота, яка надихає та дає надію на краще майбутнє. Адже кожна голочка, кожна гілочка ялини складається з тисячі вузликів. Ялинкові прикраси, оздоблені квітами, які також усі з вузликів — кожен листочок, кожна пелюсточка, кожна тичинка зв’язані із вузликів із тонюсіньких ниток,” - розповідає Ольга.

Підтримують мисткиню і її колеги. Кажуть, жінка має насправді унікальний талант, тож ховати його не можна. Майстриня Вікторія Кисіленко колись навчала Ольгу. Зізнається, коли вперше побачила, як саме та створює свої шедеври — була вражена.




“Перші Оліні роботи я побачила у її квартирі. Я була настільки вражена і захоплена, вони мене зачарували та інтригували водночас. Тому тоді ж сказала: ти будеш на всіх виставках. І з того часу минуло чимало років, а роботи Олі стають тільки кращими,” - розповідає пані Вікторія.




Шедеври Ольги Нечаєвої створюють домашню атмосферу затишку. Тож кожен, хто відвідає виставку, наче потрапляє в гості до майстрині. Адже тут завдяки творчому погляду Ольги серед зими розквітають літні квіти, спіє запашна лісова суниця чи відкриваються сонцю білосніжні ромашки. Мисткиня робить усе, аби повернути відвідувачів у теплу літню пору. Тож не втратьте нагоду, виставка "Вузликова казка Ольги Нечаєвої" триватиме у Виставковій залі МБК Рівного упродовж зимових свят (пн-пт з 10:00 год до 17:00 год).







На правах реклами