Ми у Facebook
24.12.2023, 11:00

7 напоїв, які поставлять вас на ноги при застуді: важлива інформація, що врятує ваше життя

На жаль, зима – час частих застуд. Хворіти ніхто не любить, тому радимо вам мати у своєму арсеналі 7 ефективних напоїв, які допоможуть вам швидко впоратися із застудою.
1. Теплий чай з медом та лимоном.
Заваріть неміцний чорний або зелений чай, додайте|добавляйте| 1 ч. л. меду та пару часточок лимона. Не додавайте мед та лимон у окріп, щоб зберегти їх корисні речовини.

2. Малиновий чай із квітками липи.
Заваріть чай із сухих квіток липи, додайте сухі ягоди та листя малини. Можна використовувати і малинове варення. Дайте настоятися 30 хвилин.

3. Чай із шипшиною.
Шипшина – ідеальне джерело вітаміну С.
Сухі плоди шипшини (3 ст.л) подрібніть, залийте окропом (500 мл) і залиште в термосі проти ночі. Вранці процідіть. Приймайте по 1/2 склянки 4 десь у день 30 хвилин до їжі.

4. Журавлинний або брусничний морс.
Журавлина та брусниця - справді унікальні засоби з бактерицидними властивостями. Щоб приготувати морс, ягоди потрібно перетерти із цукром (3:1). Потім 2 ст. л. суміші залити теплою водою (500мл).

5. Гаряче молоко з мінеральною водою.
З появою кашлю відмінно допоможе гаряче молоко з мінеральною водою (Боржомі). Такий напій сприяє відходженню мокротиння.
Змішуємо інгредієнти у співвідношенні 1:1.

6. Молоко із часником.
Екстрений засіб, який поставить на ноги за одну ніч. У тепле молоко додаємо 10 крапель соку часнику та випиваємо на ніч.

7. Компот із сухофруктів.
Такий напій має загальнозміцнюючу та пом'якшувальну дію при застуді. Для приготування перебрати і промити сухофрукти (100 г), великі екземпляри нарізати. Спочатку варимо яблука та груші до м'якості (30 хвилин), додаємо цукор (3 ст. л. на 1 л води), урюк та чорнослив. За 5 хвилин до закінчення варіння додаємо родзинки та курагу. У готовий компот можна додати сік лимона та мед.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини