Ми у Facebook
16.01.2024, 14:35

Науковці з України пройшли міжнародне юридичне стажування у Латвії

У період із 4 грудня 2023 року по 14 січня 2024 року у Вищій школі менеджменту інформаційних систем (ISMA) (місто Рига, Латвійська Республіка) проходило міжнародне стажування для юристів з усієї Європи за темою: «Якісна юридична освіта як запорука чесного правосуддя».
Ми дізнались що зазначене стажування пройшли і вчені-юристи із західних областей України, зокрема Андрій Боровик – кандидат юридичних наук, професор, академік Академії адміністративно-правових наук, віце-президент Науково-дослідного інституту публічного права та Віктор Барчук – доктор філософії в галузі права, член-кореспондент Академії адміністративно-правових наук України, який представляв Луцький національний технічний Університет.



- Андрію Володимировичу розкажіть як проходило стажування і яка була його програма?
Стажування проходило в онлайн форматі і включало у себе сім основних підрозділів. Це вивчення роботи функціонування юридичних клінік при закладах вищої освіти; застосування інноваційних методів навчання під час викладання юридичних дисциплін; вивчення особливостей формування професійної свідомості та культури майбутніх фахівців у сфері права; академічна доброчесність як маркер сучасної якісної освіти; значущість міжнародного співробітництва в системі вищої юридичної освіти; індивідуальна консультативна робота; участь у семінарі-тренінгу та робота над науково-методичними доповідями.

- Досить цікаво звучить назва стажування: «Якісна юридична освіта як запорука чесного правосуддя». Чи вдалою на Вашу думку є ця назва?

На мою думку дійсно назва є досить вдалою. Адже як я люблю повторювати «Ніколи не соромно одягнути білий пояс», тобто потрібно вдосконалювати свої знання все життя, і не лише студентам, які мріють у майбутньому здійснювати правосуддя, а і суддям, які підвищують свою кваліфікацію на семінарах та тренінгах.



- Вікторе Олександровичу, а як Ви долучились до зазначеного стажування?

Я та Андрій Боровик є почесними професорами Baltic Research Institute of Information Economic Area (науково-дослідного інституту, який знаходиться в Ризі (авт.)). І на наші електронні адреси систематично приходить інформація про наукові заходи, які відбуваються у Латвії. Крім того, інформація про цей захід була широко висвітлена на сайті Центру українсько-європейського наукового співробітництва, керівник якого – доктор юридичних наук, професор Михайло Віхляєв систематично у співпраці з вищими навальними закладами Європейського союзу організовує зазначені стажування у різних галузях науки.







На правах реклами