Ми у Facebook
26.01.2024, 19:49

Українець переміг у юніорському Кубку світу

Український фехтувальник Даніїл Мазур виграв другий Кубок світу в сезоні 2023-24 років.
Шпажист Даніїл Мазур переміг у юніорському Кубка світу бахрейнській Манамі, у якому змагалося 75 учасників із 20-ти країн.

18-річний українець почав виступ у груповому раунді з усіх перемог – шість із шести. Спортсмен кваліфікувався до туру прямого вибування з першого місця й пропустив поєдинок в 1/32 фіналу.


фото з facebook.com/fencing.ukraine
фото з facebook.com/fencing.ukraine


Уже в 1/16-й Мазур здолав узбекистанця Мухаммадусуфа Сідікова (15:7) й далі виграв у Георгія Тіннікова (15:7) з Казахстану. У чвертьфіналі ж Даніїл переміг єгиптянина Юссефа Шамеля (15:14) і гарантував собі медаль міжнародних змагань.

Своєю чергою, у півфіналі український фехтувальник зупинив естонця Маркуса Сальма (15:12), а в золоту медаль здобув, здолавши ірландця Джакомо Патріка Пьєтробеллі з перевагою в дев’ять пунктів – 15:6.

Про це йдеться ідеться на офіційній сторінці Національної федерації фехтування України.

Нагадаємо, на першому юніорському Кубку світу з фехтування українки завоювали золото. Українські шпажистки вийшли на найвищу сходинку п'єдесталу пошани. Українські фехтувальники здобули бронзовий дубль. Українська фехтувальниця стала кращою на сателіті FIE у Стамбулі





На правах реклами