Ми у Facebook
28.02.2024, 15:59

Жителі Рівнещини заборгували за електроенергію майже 150 мільйонів грн: що з ними буде

Жителі Рівненщини нині мають борг перед електроенергетичними компаніями, що становить майже 150 мільйонів гривень.
За останній місяць ця сума майже удвічі зменшилася. Якщо раніше споживачі заборгували понад 340 мільйонів гривень, то тепер ця цифра скоротилася до 148 мільйонів. Представники енергопостачальних компаній пояснюють таку тенденцію скасуванням мораторію на відключення електропостачання наприкінці минулого року.

Цю інформацію надали під час брифінгу в Рівненській обласній державній адміністрації. Згідно з директором ТОВ "РОЕК" Сергієм Безсмертним, кожен абонент отримує повідомлення про наявний заборгованість та необхідність його виплати. У випадку непогашення боргу споживач отримує попередження про відключення, протягом 10 днів після чого він може погасити заборгованість і уникнути відключення.

Якщо відключення все ж сталося і споживач бажає знову підключитися до електромережі, йому доведеться сплатити наявний борг. Директор з взаємодії з клієнтами ПрАТ "Рівнеобленерго" Андрій Ахромкін додав, що споживач також зобов'язаний компенсувати витрати, пов'язані з відключенням та повторним підключенням електропостачання.

Процес відновлення електропостачання зазвичай займає 3 дні у містах та 5 робочих днів у сільській місцевості. Якщо клієнт не може одразу сплатити всю суму боргу, він може звернутися до свого центру обслуговування споживачів та подати заявку на реструктуризацію боргу.





На правах реклами