Ми у Facebook
03.03.2024, 22:45

Жіноча збірна України з фехтування завершила змагання із медалями

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях успішно виступила на етапі Кубку світу в Афінах. Наші фехтувальниці з двома нагородами.
У особистих змаганнях олімпійська чемпіонка Ольга Харлан здобула бронзову медаль. Вона перемогла у першому раунді Келлі Люзіньє (Франція) з рахунком 15:14, у другому - Поліну Каспярович (Азербайджан) 15:13, та у третьому - Магду Скарбонкевіч (США) також 15:13. У чвертьфіналі Ольга поступилася Місакі Емуро (Японія) з рахунком 8:15, а у півфіналі, на жаль, програла Люції Мартін-Португес (Іспанія) мінімальним різницею 14:15.


фото з t.me/nocukraine
фото з t.me/nocukraine


Сьогодні ж, українська збірна в складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Юлії Бакастової та Олени Кравацької здобула срібні нагороди в командних змаганнях. Вони перемогли команду Китаю з рахунком 45-30 у 1/8 фіналу, команду Угорщини 45-31 у чвертьфіналі, та команду Болгарії 45-34 у півфіналі. У поєдинку за золото українки поступилися команді Франції з рахунком 30-45.

Важливо відзначити, що під час церемонії нагородження українська команда вийшла з чорними пов'язками на руках в знак жалоби за загиблими від удару російського дрону в житловий будинок в Одесі.

Ці успіхи українок майже гарантують їм командну ліцензію на Олімпійські ігри в Парижі. Остаточний розподіл олімпійських перепусток відбудеться після наступного етапу Кубку світу в Бельгії, запланованого на 17 березня.

Про це йдеться на офіційному Телеграм-каналі Національного олімпійського комітету України та національної олімпійської збірної України у Телеграмі.

Нагадаємо, юна українська шпажистка приголомшливо виступила в Неаполі. Харлан із бронзою етапу Кубку світу





На правах реклами