Ми у Facebook
08.03.2024, 17:03

На Одещині затримали аферистів, які торгували неіснуючими дронами (+ФОТО, ВІДЕО)

cyberpolice.gov.ua

Кіберполіцейські викрили двох зловмисників, які торгували в інтернеті неіснуючими товарами для військових. "Продавцям" оголосили про підозру. Тепер їм загрожує до 5 років за ґратами.
Кіберполіцейські Одещини спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури викрили двох осіб, які привласнювали гроші громадян під приводом продажу квадрокоптерів та пригону автівок з-за кордону на потреби захисників України.


cyberpolice.gov.ua
cyberpolice.gov.ua


Оголошення про це публікували на популярному в Україні торгівельному онлайн-майданчику.



Один із підозрюваних підшукував банківські картки дропів і продавав їх своєму спільнику за криптовалюту в еквіваленті 200 доларів США. А той надавав потерпілим реквізити придбаних карток для внесення передплати за неіснуючий товар або транспортування автівок.


cyberpolice.gov.ua
cyberpolice.gov.ua


Отриманий прибудок виводили на підконтрольні фігурантам криптовалютні гаманці, і лише після цього – на їхні банківські рахунки.

Поліцейські провели сім обшуків за місцями мешкання та реєстрації фігурантів. Вилучили компʼютерну техніку, смартфони, банківські та сім-картки, а також майже 40 тисяч гривень. До суду направили клопотання про накладення арешту на вилучені кошти.

Двох учасників злочинної схеми затримали на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі повідомили фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство), а одному з них - ще за ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Останньому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 19 мільйонів гривень. Клопотання про поміщення під варту його спільника направили на розгляд суду.

cyberpolice.gov.ua
cyberpolice.gov.ua


Повне коло потерпілих та загальна сума збитків встановлюються.

За повідомленням з Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Невеличкий нелегальний "стартап": мешканець Рівненщини може сісти надовго. Здолбунівчанина засудили на 12 років в'язниці за вбивство знайомої. У Рівному чоловіки напали на жінку та викрали у неї наркотикомісткі таблетки





На правах реклами