Ми у Facebook
14.03.2024, 18:30

Існує можливість реорганізації п'яти шкіл на Рівненщині

Існує можливість реорганізації п'яти шкіл на Рівненщині з 1 вересня 2025 року.
Цю інформацію передала заступниця директора обласного департаменту освіти і науки Марина Пашковська для ITV media group.

Згідно з рішенням уряду, це пов'язано з припиненням фінансування державою шкіл, де вчиться менше 45 учнів.

"Припинення фінансування не торкатиметься початкової ланки шкіл. Це стосується виключно гімназій. Початкові заклади освіти з наповнюваністю менше 45 учнів залишатимуться функціонуючими та отримуватимуть фінансування", - пояснила Марія Пашковська.

Такі заклади освіти можуть пройти реорганізацію.

"Є кілька варіантів для такої реорганізації. Це не означає, що заклад буде закритий і перестане функціонувати. Можливість зниження рівня закладу, де учні початкової ланки продовжать навчання, а учні з 5 по 9 класи будуть переведені в інші школи. Також можливий варіант перетворення школи на філію, що дозволить зекономити кошти на утримання адміністрації", - додала заступниця директора обласного департаменту освіти і науки.

Зараз на Рівненщині існують п'ять закладів освіти з менше 40 учнів. Вони розташовані у Великомежиріцькій, Локницькій, Млинівській, Підлозцівській, Сарненській територіальних громадах. Крім того, у 37 закладах області навчаються менше 45 учнів.

Перед прийняттям рішення щодо змін у роботі закладу будуть проведені консультації з керівництвом тергромади та школи, з батьками та педагогічним колективом. Рішення буде прийняте на основі результатів обговорень.





На правах реклами