Ми у Facebook
27.03.2024, 22:05

Ухилянти ховалися в ящику для білизни, щоб втекти: подробиці та кадри "пригоди" на Одещині

Сховавшись в ящику для білизни, двоє чоловіків на Одещині були спіймані прикордонниками за спробу уникнути мобілізації.
У Одеській області виявили двох чоловіків військового віку, які намагалися проникнути до Молдови, переховавшись всередині фургона. Порушників було викрито і затримано, а водію, який допомагав їм ухилитися, загрожує позбавлення волі.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

Деталі інциденту такі:
На Одещині виявили водія вантажівки, який переправляв призовників за кордон. Він надавав різні варіанти перевезення за різну ціну в залежності від комфорту - за перебування у спальному місці в кабіні він брав 3 400 доларів, а за перебування в ящику для білизни - 2 700 доларів. Водій також вимагав аванс у розмірі 100 доларів за кожен перевезений раз.

Двоє чоловіків згодилися на менш комфортні умови і сховалися в ящику для білизни. Проте, при огляді вантажівки їх помітили співробітники ДПСУ, які їх і затримали.



Щодо покарання:
Водію загрожує кримінальна відповідальність за незаконне переправлення осіб через державний кордон України, згідно зі статтею 332 Кримінального кодексу України, що передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років. Двом чоловікам загрожує штраф у розмірі до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.





На правах реклами