Ми у Facebook
04.04.2024, 17:00

Депутати організовували незаконний перетин кордону для псевдоволонтерів

Про підозру двом депутатам Харківської області та колишній керівниці апарату обласної військової адміністрації оголосили у зв'язку з організацією незаконного перетину кордону для 19 псевдоволонтерів.
Цю інформацію надали у пресслужбі Офісу генерального прокурора.

"Підозру п'ятерим особам учасникам організованої групи за організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України було оголошено за процесуального керівництва Київської міської прокуратури та Шевченківської окружної прокуратури міста Києва", - зазначається у повідомленні.

За даними слідства, до складу групи входили депутат Харківської райради, голова однієї з райадміністрацій Харківської міської ради, яка також є депутатом Харківської міської ради, та колишня керівник апарату Харківської обласної військової адміністрації. Вони також залучили до своєї діяльності волонтерів та функціонерів однієї з благодійних організацій.

Кожен учасник групи виконував свою роль. Наприклад, депутат Харківської районної ради розробив "схему" переправлення осіб за кордон. Від імені благодійної організації вносилися їхні дані до системи "Шлях".

"Представники цієї благодійної організації таким чином перетинали державний кордон України. Слідством встановлено 19 "волонтерів", які за період з 2022 по 2023 рік перетнули кордон та досі не повернулися в Україну. Вартість таких послуг складала близько 60 000 гривень", - додає пресслужба.





На правах реклами