Ми у Facebook
09.04.2024, 21:53

Демобілізацію виключили із законопроєкту про мобілізацію за ініціативою Сирського

Олексанлр Сирський ініціював виключення демобілізації із законопроєкту про мобілізацію.
В законопроєкті щодо мобілізації виключили положення про демобілізацію. Про виключення цієї норми повідомила нардепка від партії "Голос" Соломія Бобровська, член парламентського комітету з національної безпеки і оборони. За деякими повідомленнями, головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський виступив ініціатором цього кроку.

Сирський, у листі до міністра оборони Рустема Умєрова, закликав до негайних законодавчих змін у сфері військової служби та мобілізації. Це питання було обговорено на засіданні Кабінету Міністрів 9 квітня.



Деякі аспекти законопроєкту, через велику кількість внесених депутатських поправок, потребують додаткового аналізу та вивчення. Зокрема, розглядається питання про звільнення з військової служби та введення ротації військовослужбовців шляхом окремого законопроєкту.

За словами нардепа Ірини Геращенко, планується винести законопроєкт щодо мобілізації на голосування в Раді 10 квітня, хоча комітет досі вносить правки. Вона висловила занепокоєння, що депутати не мають достатньо часу на обговорення цього важливого питання, яке стосується мільйонів українців та їхніх сімей. Геращенко також висловила підозру, що скасування деяких положень законопроєкту, зокрема про демобілізацію, може бути результатом тиску з боку Офісу Президента.





На правах реклами