Ми у Facebook
10.04.2024, 09:30

100 000 на розвиток культури: Хто отримає гранти голів Рівненськрї облради та ОДА

Відбулося засідання обласної комісії з відбору претендентів на отримання грантів голови Рівненської обласної ради та голови облдержадміністрації в галузі культури.
На розгляд комісій було подано 24 пропозиції на реалізацію творчих проєктів.

▪️Серед претендентів - працівники мистецьких шкіл, центрів культури, бібліотек, творчих колективів, керівники гуртків та літератори.
▪️Тематика поданих проєктів стосується розвитку та популяризації музичного, образотворчого мистецтва, літератури та хореографії, народного мистецтва та нематеріальної культурної спадщини.
▪️Кожну заявку кожен зі членів комісії оцінював балами – від 1 до 5. За сумою балів визначили двох переможців.

Найвищу оцінку отримав проєкт Людмили Стасюк «Символи українських традиційних свят. Створення візуальної айдентики традиційної культури Рівненщини». Людмила Стасюк є керівницею курсу неформальної освіти «Юридична журналістика» в НУВГП. Її проєкт стосуєтьс популяризації звичаїв і традицій Рівненщини через знайомство з традиційними символами циклу календарних свят, такими як коляда (дідух), павук, пташка, великодня писанка, купальський вінок тощо. В ході проєкту заплановано фотографування 48 елементів-символів календарних (по 12 елеменів на кожну пору року), їх презентація в одному з торгово-розважальних центрів Рівного, створення тематичного календаря та блокнота з фото елементів НКС.



Другий проєкт-переможець має назву «Мобільна студія «живої» спадщини Рівненського Полісся для ВПО в Рівненській області». Його авторка – керівниця КЗ "Рівненський обласний центр народної творчості" РОР Ірина Рачковська-Баковецька. Проєкт передбачає співпрацю з центром підтримки переселенців ЯМаріуполь. Рівне і ознайомлення ВПО з традиціями та культурою нашого регіону, зокрема, з елементами нематеріальної культурної спадщини Сарненської, Дубровицької, Рокитнівської громад.

Загальна сума фінансування двох проєктів складає 100 000 грн з обласного бюджету.





На правах реклами