18.04.2024, 09:40
Найпоширеніші помилки, які ви допускаєте у випіканні пасок
Паска - головна прикраса Великоднього столу, але щоб вона вийшла рівною, красивою та смачною потрібно постаратися. У цій статті ми розповімо про три найпоширеніші помилки, які допускають господині при приготуванні пасок.
1. Підгорівший верх або низ паски.
Якщо спекти паску в електричній духовці, то верх та низ може підгоріти. Основна помилка полягає в тому, що духовка недостатньо розігріта.
Необхідна температура - 170°С. Можна використовувати вершкове або топлене масло разом з пергаментом, це захистить паску від пригорання. Якщо ви знаєте, що у вашій духовці завжди підгоряє "верх", тоді температуру потрібно трохи знизити, а саму паску накрити пергаментним папером.
2. Паска не підіймається і сира всередині.
Найкраще, коли тісто готується в теплому приміщенні, а всі складові мають приблизно однакову температуру. Коли тісто стане підходити, його потрібно оберігати від будь-яких впливів. Легкий протяг, шум або навіть гучний сплеск можуть привести до того, що тісто "сяде".
А якщо додати в тісто для пасок надто багато родзинок, то воно вийде важким і не підніметься. Зростає ймовірність того, що паска не пропечеться всередині.
3. Глазур не застигає.
Часто білкова глазур на пасці може погано застигнути. Цього можна уникнути, якщо в процесі приготування домогтися того, щоб глазур була щільною і густою. Щоб глазур застигла добре, краще намазувати паску, поки вона ще гаряча.
Якщо спекти паску в електричній духовці, то верх та низ може підгоріти. Основна помилка полягає в тому, що духовка недостатньо розігріта.
Необхідна температура - 170°С. Можна використовувати вершкове або топлене масло разом з пергаментом, це захистить паску від пригорання. Якщо ви знаєте, що у вашій духовці завжди підгоряє "верх", тоді температуру потрібно трохи знизити, а саму паску накрити пергаментним папером.
2. Паска не підіймається і сира всередині.
Найкраще, коли тісто готується в теплому приміщенні, а всі складові мають приблизно однакову температуру. Коли тісто стане підходити, його потрібно оберігати від будь-яких впливів. Легкий протяг, шум або навіть гучний сплеск можуть привести до того, що тісто "сяде".
А якщо додати в тісто для пасок надто багато родзинок, то воно вийде важким і не підніметься. Зростає ймовірність того, що паска не пропечеться всередині.
3. Глазур не застигає.
Часто білкова глазур на пасці може погано застигнути. Цього можна уникнути, якщо в процесі приготування домогтися того, щоб глазур була щільною і густою. Щоб глазур застигла добре, краще намазувати паску, поки вона ще гаряча.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ольга Науменко Переглядів: 1282Інші статті рубрики:
Коли у Рівному святитимуть великодні кошики?
Розклад освячення Пасхальних приношень у Свято-Воскресенському та Свято-Покровському кафедральних соборах Рівного.
переглядів: 88
Якщо не хочеться пекти: скільки у Рівному коштують паски
У неділю, 5 травня, православні в Україні святкуватимуть Великдень. А вже завтра, 2 травня, традиційно пектимуть паски.
переглядів: 195
Вогнеборці ліквідували пожежу у Дубенському районі
Вночі 1 травня вогнеборці ліквідували пожежу у селі Владиславівка, Милівська територіальної громади.
переглядів: 185
На Сарненщині поліцейські зупинили п'яного мотоцикліста
30 квітня, в Сарненському районі патрульні зупинили нетверезого мотоцикліста.
переглядів: 176
За вивезення сміття рівняни тепер можуть платити через чат-бот
Комунальні підприємства Рівного стали на шлях діджиталізації. Першим кроком у цьому напрямку стало запровадження власного чат-бота у підприємстві "КАТП-1728".
переглядів: 178