Ми у Facebook
18.04.2024, 11:54

Перинатальний центр отримав нове операційне обладнання від Фундації Дім Рональда МакДональда

Сучасний операційний стіл та лампа днями встановлять у одному з чотирьох операційних залів Обласного перинатального центру.
За словами медичної директорки з неонатології Галини Ковальової, медичне обладнання рано чи пізно зношується. Тому працівники Рівненського обласного перинатального центру РОР шукають різні шляхи оновити матеріально-технічну базу. В тому числі звертаються до благодійних організацій. Тому вдячні доброчинцям, які відгукнулася на їхній запит. Про це інформують у Рівненській обласній раді.

Це перший досвід співпраці перинатального центру з Фундацією Дім Рональда МакДональда в Україні, який центр сподівається продовжити.

Представниця фундаціїя Анастасія Лавренчук розповіла, що під час повномасштабного вторгнення росії в Україну їхня благодійна організація започаткувала окрему програму «Медичне обладнання». За весь час передали щонайменше 650 допомог у більш ніж 100 лікарень України.

Зокрема, цьогоріч обладнання від фундації вже отримало інше комунальне підприємство обласної ради – Рівненська обласна дитяча лікарня. До речі, там два роки як успішно працює ще один проєкт цієї благодійної організації – «Сімейна кімната». Він, нагадаємо, передбачає цілодобове перебування рідних дитини, яка на тривалому лікуванні чи після хірургічного втручання.





На правах реклами