Ми у Facebook
19.04.2024, 11:11

Рівнянам перерахують субсидії автоматично: кому все ж доведеться звертатися

фото з rv.gov.ua

З 1 травня по 30 вересня в Україні настає неопалювальний період, протягом якого будуть розраховані житлові субсидії.
Для більшості одержувачів, які вже отримували підтримку в опалювальний сезон, субсидії будуть перепризначені автоматично з урахуванням даних, що зберігаються в Пенсійному фонді України. Перепризначення відбудеться, якщо не відбулося змін у майновому стані чи складі родини. В іншому випадку, одержувачі повинні повідомити про будь-які зміни в орган Пенсійного фонду протягом 30 днів.

Субсидії на наступний період будуть також призначені на основі інформації, отриманої від організацій, що надають житлово-комунальні послуги, включно з відомостями про внески та платежі за комунальні послуги та управління багатоквартирним будинком.

Однак існує категорія громадян, які мають звернутися за субсидією на неопалювальний період. Це необхідно для домогосподарств, де є внутрішньо переміщені особи, члени домогосподарства орендують житло, а також у випадках, коли кількість фактично проживаючих менша за кількість зареєстрованих.

Крім того, необхідно особисто подати заяву і декларацію для отримання субсидії, якщо у минулому опалювальному сезоні розмір плати за житлово-комунальні послуги був в межах встановлених норм і соціальних стандартів, а субсидія не була призначена.

Заяву можна подати протягом перших двох місяців неопалювального сезону, і в такому випадку субсидія буде призначена з початку сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання. Таким чином, документи можна подати у травні або червні.

Для розрахунку житлової субсидії на неопалювальний період враховується середньомісячний сукупний дохід за III і IV квартали попереднього календарного року, а також розмір нарахованої пенсії за березень поточного року.

Документи для призначення житлових субсидій можна подавати до пунктів Департаменту соціальної політики Рівненської міської ради, які знаходяться за адресою м. Рівне, 16 Липня 49/51. Прийом громадян проводиться незалежно від адреси реєстрації. Для зручності громадян у ЦНАПі обладнано віддалене робоче місце для прийому громадян з питань призначення житлових субсидій.

Крім того, для мешканців смт. Квасилів та мікрорайону «Ювілейний» також є можливість подати документи за місцем їх реєстрації. Важливо враховувати, що у разі наявності простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг у певній сумі, право на субсидію може бути втрачено, але можна подати документи на її отримання після вирішення цього питання.

Консультації щодо прийому документів та порядку призначення житлових субсидій Ви можете отримати за телефонами: 0970037507; 0680422201. Також для Вас працює телефон гарячої лінії Департаменту соціальної політики 0671100523.

Детальну інформацію щодо порядку призначення житлових субсидій Ви можете знайти на сайті Департаменту соціальної політики rivnesoc.gov.ua.

За повідомленням з Департаменту соціальної політики Рівненської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Автоматичне призначення житлової субсидії: кому потрібно звернутися із заявою

Житлову субсидію можна оформити у «Дії» за 10 хвилин

Субсидія у війну: усе, що потрібно знати





На правах реклами