Ми у Facebook
27.04.2024, 22:41

Завтра християни відсвяткують велике свято: Вербну неділю

Уже 28 квітня настане одне з дванадцяти найбільших свят – Вхід Господній в Єрусалим.
Згадують євангельську подію, коли Господь входив у Єрусалим, а люди прославляли Його, тримаючи в руках пальмове віття. В давнину зелене віття і, зокрема, листя пальм було символом перемоги, так зустрічали правителів після переможної битви, а також нагороджували тих, хто здійснив героїчний подвиг.



Багатьма мовами світу свято Входу Господнього в Єрусалим називається ще Пальмовою неділею, а також Неділею Ваїй, що з грецької означає листя пальми. В Україні прийнята інша назва цього свята – Вербна, або Квітна неділя. Бо замість листя екзотичної для нашого регіону пальми люди освячують гілочки верби, яка зазвичай квітне в цей час. Освячення зеленого віття – це символ перемоги Христа над смертю, прославлення тієї великої добровільної жертви, яку Він звершив заради нашого спасіння.

Це свято завершує піст святої Чотиридесятниці й одночасно розпочинає суворий піст Страсного тижня. Вхід Господній в Єрусалим – це свято радості, але водночас воно розпочинає і Страсну седмицю – особливий період, який нагадує про найбільш важливі події у справі нашого спасіння.

За повідомленням з офіційної сторінки Православної церкви в Україні у мережі Фейсбук.

Вербна неділя 2024: як правильно підготуватися до свята. Що потрібно зробити до Вербної неділі: 5 обов'язкових речей.





На правах реклами