Ми у Facebook
30.04.2024, 12:03

У краєзнавчому музеї відкриють виставку унікальних фото храмів Рівненщини

У середу, 1 травня, у Рівненському Обласному Краєзнавчому Музеї відкриють експозицію, де будуть показані фотографії храмів Рівненщини з 1950-х років.
Цей період відзначався зміцненням антирелігійної політики радянської влади. Існує версія, що ці знімки були зроблені за вказівкою "совєтів".

Місцевий священник передав фотографії музею декілька місяців тому. Загалом їх близько трьох сотень, а у виставці буде представлена лише половина.

За словами старшої наукової співробітниці сектору обліку музейних цінностей Галини Данильчук, деякі храми не можна було ідентифікувати, тому звернулися до громадськості у соціальних мережах. Це вже допомогло виявити деякі об'єкти. І можливо, відвідувачі також допоможуть розпізнати інші церкви.

Частину храмів з цих фотографій вже не існує. Причини можуть бути різними - від пожежі до боротьби з релігією. Деякі пам'ятки просто були перетворені або зруйновані. Організатори виставки розділили їх за районами, які існували у ті роки - це близько 30 територіальних одиниць.

Дата відкриття: середа, 1 травня, о 12:00.





На правах реклами