Ми у Facebook
30.04.2024, 16:23

Хмельницька атомка в порядку: офіційна інформація від Енергоатому

Сьогодні, 30 квітня, в анонімних Телеграм-каналах поширювали фейки про нібито позаштатну ситуацію на Хмельницькій АЕС, що спричинила підвищення радіаційного фону у Хмельницькій та Рівненській областях.
АТ «НАЕК «Енергоатом» офіційно повідомив, що така інформація не відповідає дійсності.

"Хмельницька атомна електростанція працює в штатному режимі. Жодних відхилень від нормальної експлуатації атомної станції немає, як і немає жодних «нештатних ситуацій». Радіаційний стан на станції перебуває у межах чинних норм. Дані про радіаційний стан на промислових майданчиках та в зонах спостереження атомних станцій АТ «НАЕК «Енергоатом» доступні за посиланням https://old.energoatom.com.ua/table.html", - зазначається у повідомленні з Енергоатому.

Хто і навіщо створює фейки?

Також наголошується, що такі повідомлення підтверджують факт використання країною-агресором будь-якого приводу для дестабілізації українського суспільства, дискредитації державних органів влади та ослаблення спроможностей нашої держави до подальшої боротьби.

"Питання інформаційної безпеки, що є складовою національної безпеки країни, є надважливим під час повномасштабної війни. Тому закликаємо громадян користуватися лише перевіреною інформацією із офіційних джерел та не поширювати фейки", - закликають в Енергоатомі.

Нагадаємо, рашисти поширюють новий фейк, що ухилянтів закопують





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ