29.07.2013, 12:10
Грибний сезон на Рівненщині: за вихідні - троє у лікарні
За вихідні дні 3 громадян госпіталізовано до медичних закладів з попередніми діагнозами: отруєння грибами.
В Україні розпочався сезон масового збирання грибів. З початком кожного грибного сезону повідомлення про отруєння грибами стають звичними. На жаль, пересічні громадяни не завжди обережні, збираючи гриби та готуючи з них різноманітні страви. Тому й потрапляють до сумної статистики постраждалих. Зокрема, 26 липня в інфекційне відділення дитячої обласної лікарні було госпіталізовано 5 – річного хлопчика, жителя села Федорівка Гощанського району з попереднім діагнозом: гостре отруєння грибами. А 27 липня в реанімаційне відділення Березнівської ЦРЛ у стані середньої важкості з попереднім діагнозом: резуноїдний синдром-отруєння грибами були госпіталізовані двоє чоловіків 1963 та 1977 років народження, жителів міста Березне. Про це повідомили з прес-служби ГУ ДСНС у Рівненській області.
Поради рівнянам: як вберегтися від отруйного гриба
Як правило, до отруєнь призводить невміння відрізняти їстивні гриби від отруйних, неуважність при збиранні, неправильне приготування деяких видів грибів. Ризиковано також купувати гриби у приватних осіб в місцях стихійної торгівлі.
Швидких і достовірних способів визначити отруйність чи їстівність грибів не існує. Використання цибулі, часнику, срібних предметів не можуть визначити токсичність грибів. Тільки спеціалізовані лабораторії можуть провести дослідження грибів, або приготовлених з них блюд на наявність токсичних речовин. Крім цього, збирання грибів в лісозахисних смугах, біля автошляхів може закінчиться теж небажаними наслідками. В ці гриби потрапляють токсичні речовини вихлопних газів автотранспортних засобів та інші отруйні речовини.
При першій підозрі на отруєння грибами необхідно звернутися за медичною допомогою. Не бажано включати гриби в раціон дітей раннього віку, людей похилого віку, а також осіб, які страждають захворюваннями органів травлення, печінки та нирок.
Слід завжди пам’ятати, що тільки вміння розпізнавати їстивні гриби і правильне їх приготування вбереже вас від отруєння.
Поради рівнянам: як вберегтися від отруйного гриба
Як правило, до отруєнь призводить невміння відрізняти їстивні гриби від отруйних, неуважність при збиранні, неправильне приготування деяких видів грибів. Ризиковано також купувати гриби у приватних осіб в місцях стихійної торгівлі.
Швидких і достовірних способів визначити отруйність чи їстівність грибів не існує. Використання цибулі, часнику, срібних предметів не можуть визначити токсичність грибів. Тільки спеціалізовані лабораторії можуть провести дослідження грибів, або приготовлених з них блюд на наявність токсичних речовин. Крім цього, збирання грибів в лісозахисних смугах, біля автошляхів може закінчиться теж небажаними наслідками. В ці гриби потрапляють токсичні речовини вихлопних газів автотранспортних засобів та інші отруйні речовини.
При першій підозрі на отруєння грибами необхідно звернутися за медичною допомогою. Не бажано включати гриби в раціон дітей раннього віку, людей похилого віку, а також осіб, які страждають захворюваннями органів травлення, печінки та нирок.
Слід завжди пам’ятати, що тільки вміння розпізнавати їстивні гриби і правильне їх приготування вбереже вас від отруєння.
Категорія: Новини > Новини Рівного
Автор: Переглядів: 3348Інші статті рубрики:
На фасаді ліцею №11 відкриють дошку пам`яті Герою Ервіну Засанському
У четвер, 25 квітня, о 08:50, на фасаді ліцею №11 відбудеться відкриття дошки пам'яті загиблому Герою Ервіну Засанському
переглядів: 23
За службу в тилу військовий з Рівненщини мав заплатити три тисячі доларів
Співробітники ДБР, спільно з СБУ, повідомили про підозру військовослужбовцю територіального управління Військової служби правопорядку ЗСУ на Львівщині.
переглядів: 84
Йому навіки залишиться 23: Героя з Рівного нагородили орденом посмертно
Нагороду з рук Президента України Володимира Зеленського отримав тато Назара Небожинського – пан Володимир та його менший брат Богдан.
переглядів: 252
Не той фасон: Жінка поскаржилась у Держпродспоживслужбу Рівненщини на швачку
На адресу Держпродспоживслужби надійшло електронне звернення від громадянки, в якому вона скаржилася на неякісне надання послуг з пошиття одягу фізичною особою-підприємцем.
переглядів: 127