Ми у Facebook
20.06.2013, 18:15

На Рівненщині розпочався сезон заготівлі чорниць

Станом на 19 червня 2013 року 41 підприємець вже подали заявки в Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства на отримання лісового квитка для спеціального використання лісових ресурсів (заготівлю чорниці) в об’ємі 2738 тонн.
На 2013 рік сесія Рівненської обласної ради погодила ліміти на заготівлю чорниці в об’ємі 6500 тонн.

На сьогодні, найбільші об’єми заготівлі чорниці підприємці планують зробити на території Рокитнівського, Сарненського, Клесівського та Володимирецького лісгоспів. Однак заявки на отримання лісового квитка і далі надходять до обласного управління.

Для забезпечення постійного контролю в галузі охорони і збереження побічних лісових ресурсів в процесі їх заготівлі на території держлісфонду в обласному управлінні відбулося засідання робочої групи з контролю за виділенням та використанням лімітів заготівлі та справляння збору за спеціальне використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань. У нараді взяли участь представники управління Мін доходів у Рівненській області, департаменту агропромисловості, профільних управлінь РОДА, представники екологічної інспекції, які обговорили всі проблемні питання, аби сезон заготівлі ягід пройшов в області з дотриманням усіх вимог чинного законодавства.







На правах реклами