Ми у Facebook
23.12.2013, 13:20

Сьогодні міліція допитувала двох рівненських активістів через портрет Януковича

Фото з сайту charivne.info

22 листопада портрет Януковича, причеплений до кульок, запустили в небо. Це стало приводом до відкриття кримінального провадження. Минув місяць, а міліція досі шукає, хто запустив Януковича в космос.
23 грудня на допит у якості свідків по справі запуску в небо кульок з портретом «гаранта» в міліцію викликали двох рівненських активістів, повідомляє портал «Четверта влада».

Заява міського голови Рівного Володимира Хомка щодо політичної ситуації у Рівному

На 9.00 викликали рівненського журналіста, депутата Рівнеради Олександра Курсика. Об 11.00 в міськвідділі міліції чекають громадського активіста Зураба Кантарію.

Рівне: учасники "Мітингу нашої сили" вимагають відставки міського голови Володимира Хомка [Фото+Відео]

Нагадуємо, 22 листопада портрет Віктора Януковича, причеплений до кульок, громадські активісти запустили в небо на Євромайдані у Рівному. Це стало приводом до відкриття кримінального провадження за «фактом хуліганства, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом».А також приводом до обурення та глузування активних громадян та журналістів, яке переросло в серію акцій підтримки активістів під стінами міського відділу міліції.

Рівне: суд заборонив акцію протесту біля облдержадміністрації

Перший заступник начальника УМВСУ в Рівненській області Геннадій Юрчук, відповідаючи 20 грудня на питання журналістів, висловлював сподівання, що найближчими днями кримінальне провадження буде повністю досліджене. Міліціонер не міг пояснити, в чому саме міліція вбачила ознаки хуліганства у діях тих, хто запустив портрет гаранта в небо.

Учасників Євромайдану звільнили від кримінального переслідування

Так само не почули журналісти зрозумілої відповіді про те, чому відкрите провадження за запуск кульок 22 листопада, однак залишена без такої ж уваги правохоронців аналогічна акція, проведена журалістами та громадськими активістами 26 листопада під міськвідділом.

Громадські активісти та журналісти готують чергову акцію підтримки своїх колег.





На правах реклами