Ми у Facebook
02.01.2014, 10:14

Крижана купіль – щодня, а не лише на свята, у сарненських моржів

Зима – справжня романтика. У цьому ще раз переконався, коли побачив заплив досвідчених моржів Володимира Козловського та Миколи Артюшка. Уже шостий рік моржує і дванадцятирічний син Миколи Назар. Цьогоріч вони загартовуються, починаючи з перших днів вересня.
— Ми знайшли чудове місце, — показує Микола Артюшок на невелику рівнинну заплаву біля Случа. — Вона в ширину тягнеться до ста метрів, сам рахував.
Сьогодні перший великий мороз… До вечора поділка термометра опустилася до мінус десяти. Аж дрижаки по тілі бігають. Але це не просто ентузіасти, а професіонали. Тому вже давно не переймаються такими дрібницями. До того ж запевняють, що про ГРВІ та нежить практично забули. Це ще одне яскраве підтвердження словам науковців: при активному та регулярному моржуванні ризик підхопити простудне захворювання знижується у шістдесят разів, а непростудне – у 30. Глибина водойми, де купаються, сягає двох метрів.


Нова любовна історія в серіалі “Асі” [+Фото]


— Займаюся зимовим плаванням уже давно. Це стало для мене своєрідним спортивним захопленням. До того ж, відчутно зміцнило імунітет. Ніколи не хизуюсь, однак хочу сказати, що ми втрьох, включаючи наймолодшого, моржуємо не лише з приводу якогось свята, а щоденно, — продовжує пан Микола й розповідає про дивовижне захоплення старшого сина, який, починаючи з березня, щодня пробігає по 5 кілометрів. Тож навіть мати, сімейний лікар, запримітила значні поліпшення в його здоров’ї. А взимку менше став хворіти простудними недугами. Тим часом після холодної ванни моржі перейшли до зимової пробіжки.


Рівнян запрошують зробити "Добро на Різдво" [+Фото]


Володимир Козловський раніше працював вчителем фізичної культури та тренував молодіжні збірні по волейболу і футболу. Підтримує тонус ще з дитинства. Спортсмен вважає, що кожен молодий юнак, починаючи тренуватися, вмить дорослішає і набуває певного життєвого досвіту. Адже тренування — це випробування.

— І зовсім не обов'язково займатися спортом на професійному рівні. Для того, аби відчути користь, достатньо працювати на рівні любителя. Головне, щоб спорт став хобі. Тоді він не заважитиме іншим видам діяльності і займе місце в житті поруч з відпочинком, — каже Володимир Козловський.





На правах реклами