Ми у Facebook
28.05.2015, 10:15

Головний лікар Рівненського перинатального центру Вікторія Єнікеєва зробила унікальну операцію [+Відео]

Саме Вікторію Єнікеєву хоче бачити і надалі на посаді головного лікаря Рівненського обласного перинатального центру переважна частина колективу медичного закладу, що засвідчило таємне голосування у колективі. Понад 80 відсотків підтримки - результат, який говорить сам за себе!
Ми продовжуємо знайомство із Рівненським обласним перинатальним центром - унікальним медичним закладом, де допомагають з'являтися на світ новим громадянам України. У попередній публікації про роботу закладу розповіла його головний лікар - кандидат медичних наук, заслужений лікар України Вікторія Миколаївна Єнікеєва. Нині ж розповімо про те, що почула і побачила наша знімальна група в одному з відділень перинатального, а саме - у відділенні репродуктивного здоров'я, яке очолює Інна Віталіївна Шарова. Отже, їй слово!

- Репродуктивним віком жінки вважається вік від 15 до 49 років, отже нашими пацієнтками можуть стати і дівчатка-підлітки, і жінки репродуктивного віку, які планують завагітніти, і ті жінки, в яких є проблеми з вагітністю.

Безплідним вважається шлюб, у якому вагітність не настає протягом одного року регулярного статевого життя без застосування контрацептивів. Нашим пацієнтам після обстеження можуть бути запропоновані відповіді методики лікування безпліддя - консервативні або оперативні. Консервативний метод - це застосування антибіотиків, розсмоктуючої терапії, і далі - рекомендуємо санаторно-курортне лікування. Оперативне лікування здійснюється на базі відділення малоінвазивних технологій. Зазначу, що тільки у нашому перинатальному центрі є єдиний у Рівненській області апарат гістерорезектоскоп, з допомогою якого можна зробити низку операцій без розрізу матки.

Хочу навести такий приклад. Головний лікар Рівненського обласного перинатального центру Вікторія Миколаївна Єнікеєва провела операцію "консервативна міомектомія", в ході якої пацієнтці було видалено 21 фіброматозний вузол (у той час як література до того описувала випадки видалення лише 17 вузлів). Пацієнтка звернулась на екстракорпоральне запліднення, з другої спроби завагітніла, виносила вагітність, був проведений кесарський розтин - і жінка народила здорового хлопчика!

Хочу, користуючись нагодою, запросити до нашого відділення підлітків, молодь, студентів, усіх, хто бажає обстежити стан свого здоров'я і спланувати вагітність. Адже вагітність повинна бути планованою. Є таке гасло: "Здорові діти у потрібний час". Приходьте, обстежуйтесь - і народжуйте здорове потомство!

Більше про роботу Рівненського обласного перинатального центру - дивіться на відео у програмі "Думки вголос"

До теми:

Колектив Рівненського перинатального центру хоче бачити своїм керівником Вікторію Єнікеєву

Вікторія ЄНІКЄЄВА - "Мама" всія Рівненщини

Життя багатьох починалося у її руках - Вікторія ЄНІКЄЄВА





На правах реклами