Ми у Facebook
29.09.2011, 17:11

2-4 місця. Володимир ХОМКО — Майстер політичних комбінацій

Посада: міський голова Рівного
Вік: 54 роки
Володимир Хомко на власному прикладі довів — люди змінюються. Принаймні так виглядає зі сторони. Хомко керівник облводоканалу, та Хомко міський голова — різні люди. Ще з першої каденції керівництва містом він отримав досвід у місцевій політиці і зробив висновки. З часу чергових виборів Володимир Євгенович суттєво зміцнив свої позиції. Серед прямих підлеглих змін мало — ті ж заступники, ті ж керівники управлінь. Змінилась підтримка у Рівнераді.

Хомко зміг туди провести кілька своїх депутатів від особистої партії. Майстерну комбінацію розіграли на виборах більшості та секретаря міськради. Розчленувати сили опозиції, відокремити від "Батьківщини" двох депутатів, один з яких став секретарем, — це треба вміти. Володимир Євгенович найкраще з місцевих політиків засвоїв тактику "поділяй і володарюй". Байдуже, що в процесі доведеться сідати на політичний шпагат, ходити по лезу ножа. Головне, щоб мета виправдовувала засоби, а всі "пішки" ставали на свої місця. У цьому він може дати фору навіть "хитрому і мудрому гуцулу" Роману Василишину.

Він так і не відучився надто болісно реагувати на критичні публікації. Можливо, тому за останній рік журналісти так і не дочекались повноцінної прес-конференції мера. Напевно, міський голова більше любить не спілкуватись, а працювати.

Серед найбільших успіхів — комунальні. "Комуненергію" віддали у концесію, місто нарешті забрало в області й водоканал. А ще у місті нарешті сміття вивозить приватна структура й розпочали будівництво спільно з німцями сміттєсортувального заводу. Сам Володимир Євгенович запевняє, що має до цих звершень суто посадове відношення, жодного бізнесового інтересу. Зрештою, місто тепер не потоне у смітті. Мер врятував.

Політичне майбутнє Володимира Хомка поки що безхмарне. Його комунальні проекти дозволять зберігати вплив у місті ще впродовж тривалого часу.

Партнер проекту: Асоціація працівників будівельної галузі м.Рівне та Рівненської області






На правах реклами