Ми у Facebook
04.04.2013, 12:40

У Рівному свої таланти показували багатодітні сім’ї [Фото+Відео]

"Таланти багатодітної родини". Конкурс під такою назвою зібрав у Рівному понад дві сотні дітей з різних куточків краю. Представництво могло бути і ширшим, та свої корективи внесла погода. Та все ж ті, хто не побоявся заметілі, представили сотні оригінальних виробів, виготовлених своїми руками, та продемонстрували неабиякі артистичні здібності.
Вишиті рушники та сорочки, виготовлені технікою декупажу чи намальовані фарбами картини. А ще оригамі. Все це притягує різнобарв’ям та дивує майстерністю виконання. Розглядаючи всю цю красу, не відразу усвідомлюєш, що вона зроблена дитячими руками. На традиційний конкурс "Таланти багатодітної родини" з різних куточків нашого краю привезли виготовлені власноруч вироби сотні дітей.

Так Юлія Булацин з Дядьковичів хвалиться вишитими іконами:

- Вишивала моя мама. Мені дуже цікаво стало і я почала захоплюватися цим.

У Юлі вдома є ще дві молодші сестрички.



З багатодітної родини і Дарина Грисюк із Білої Криниці. Вона вчиться у музичній школі та планує зачарувати журі грою на гітарі.

- Я з дитинства мріяла грати на гітарі - і ось моя мрія здійснилась.

Підтримати доньку у конкурсних випробуваннях приїхала мама. Жінка зауважує, що дітям з багатодітних родин важче проявити себе, проторувати свою стежину. Через брак коштів вони не завжди можуть брати участь у конкурсах. Тому це мистецьке змагання неабияка підтримка.

- Тяжко потрапити на інші конкурси, тому що там і кошти треба вкладати, - пояснює Лілія Грисюк, мама учасниці. - А цей безкоштовний конкурс, у якому можуть брати участь усі діти і проявити себе.



Загалом на Рівненщині проживає майже 22 тисячі багатодітних родин. Вони виховують понад 70 тисяч дітей. Конкурс "Таланти багатодітної родини" проводять уже вдесяте. І за цей час кожна дитина, як кажуть організатори, змогла проявити свої творчі здібності і майстерність. Найбільш обдарованим цей конкурс часто допомагає знайти своє місце в житті.



- Перший конкурс у нас відбувся в 2004 році, - пригадує Галина Машкова, голова журі. - Його призерка із села Жовкині Володимирецького району Марія Ковальчук. Зараз вона студентка 5-го курсу РДГУ музичного факультету.



- Ми не покидаємо роботу з творчою молоддю з творчими дітьми, - запевнив Віталій Ліпський, заступник начальника обласного управління у справах молоді та спорту. - А враховуючи, що цей рік оголошено роком дитячої творчості, то підтримати такий конкурс - це наш святий обов’язок.

Кожен учасник конкурсу отримає подарунки від спонсорів. А переможці, імена яких буде відомо вже незабаром, демонструватимуть свої таланти у дитячому центрі "Артек".

Джерело: РОДТРК





На правах реклами