Ми у Facebook
20.08.2013, 11:15

Найвизначніші місця Рівненщини, які варто відвідати

Куди можна поїхати на вихідні на Рівненщині.
Вузькоколійна залізниця Антонівка–Зарічне і озеро Нобель
Побачити: єдину найдовшу діючу вузькоколійну залізницю в Європі; чотиривагонний потяг з тепловозом та рідкісну техніку, що використовується в обслуговуванні залізниці; унікальний, єдиний в Європі залізничний дерев’яний міст через річку Стир.
Зупинитися: агросадиби Володимирецького району (села Антонівка, Малі Телковичі, Воронки, Біле, Нобель).
Цікаво: тим, хто прагне побачити старовинне і надзвичайне.

Волинські Афіни й Межиріч
Побачити: Острог — житлову оборонну башту “Вежа мурована”, “Замок князів Острозьких”, Богоявленську церкву, башту Нову, а також: Успенський костел, Синагогу, Луцьку надбрамну башту, експозиції державних музеїв: історичного, музею книги та друкарства з нумізматичним відділом та музею історії Острозької академії; с.Межиріч Острозького району — ансамбль будівель Свято-Троїцького монастиря-фортеці, Троїцьку церкву, стіни та башти.
Зупинитися: готель “Вілія”, готельні кімнати “Маестро”, оздоровчий комплекс “Обуховські” в Острозі, агрооселі в селах Кургани, Межиріч.
Цікаво: тим, хто захоплюється історією розвитку науки, освіти та культури на Рівненщині, замковими будівлями, паломникам.

Тараканівський форт і Дубно
Побачити: Тараканівський форт — бетонно-земляне укріплення, виконане з використанням цегли, цементу, чавунно-ливарних деталей, у центрі якого знаходилась двоповерхова казарма для господарських, складських і житлових приміщень гарнізону і церква.
Дубно — замковий комплекс, Синагогу, Спасо-Преображенську церкву, корпус келій монастиря кармеліток та комплекс будівель колишнього монастиря бернардинів, Іллінську та Георгіївську церкви.
Зупинитися: готелі в Дубно: “Дубно”, “Антік Хауз”, “Енеїда”, мотель “Вежа”, мотель “Зодіак” в селі Тараканів.
Цікаво: тим, хто цікавиться фортифікаційними спорудами, хоче побачити масштабні та унікальні об’єкти.

Національний історико-меморіальний заповідник “Поле Берестецької битви”
Побачити: архітектурний комплекс “Козацькі могили”, центром якого є Георгіївська церква у стилі українського бароко (іконостас, а також деякі внутрішні розписи в церкві виконані відомим українським художником Іваном Їжакевичем).
Зупинитися: агрооселі в селі Пляшева
Цікаво: кожному свідомому українцю, тим, хто цікавиться військовою справою та історією України.

Хрінницьке водосховище
Зупинитися: садиби в селах Хрінники, Товпижин, база відпочинку в селі Хрінники
Цікаво: тим, хто хоче відпочити серед природи.

Надслучанська Швейцарія
Побачити: унікальний каньйон річки Случ, залишки стін Губківського замку — найпівнічнішого замку України; Давньоруське городище в селі Маринин, старовинну водонапірну вежу в селі Зірне, гранітні валуни льодовикового походження в урочищі “Білий берег”, затоплений гранітний кар’єр, Березнівський дендропарк.
Зупинитися: садиби в селах Маринин, Губків, Більчаки.
Цікаво: тим, хто хоче відпочити серед природи та здійснити подорож унікальними місцями, створеними самою природою.

Корець
Побачити: залишки замку князів Корецьких, церкву св.Миколая, Базиліанський монастир, Малий палац кн.Чарторийських, костел св.Антонія; жіночий Свято-Троїцький монастир, на території якого похована покровителька корецької обителі Анна Оленіна-Андро, яка в юні роки полонила О.Пушкіна.
Зупинитися: агрооселі в селах Устя, Воронухи, готель “Фестиваль” в селі Бранів
Цікаво: паломникам, тим, хто цікавиться історією та старовиною.





На правах реклами