Ми у Facebook
28.12.2014, 13:20

Рецепт на Новий рік: курка в апельсиново-соєвому соусі

На новорічному святковому столі обов’язково повинна бути основна гаряча страва. Наприклад, запечена курка в екзотичному соусі.
1 велика курка на 1,3-1,5 кг або стільки ж окремо придбаних курячих стегенець, гомілок, крилець, грудок (на ваш смак та вибір); 4 апельсини; 1 повна склянка води, 4 зубчики часнику, 4 столові ложки цукру, 4 столові ложки соєвого соусу, 2 столові ложки гірчиці, при бажанні чорний та червоний мелений перець.

1. Апельсини почистіть, наріжте кубиками, покладіть у невелику каструлю, долийте повну склянку води, додайте цукор. Доведіть до кипіння й варіть на дуже слабкому вогні 3-4 хвилини. Відкладіть.

2. Почистіть та подрібніть будь-яким способом 4 зубчики часнику і змішайте їх з гірчицею та соєвим соусом. Отриману суміш вилийте у трохи остиглий апельсиновий "компот".

3. Розробіть курку на порційні шматки, викладіть на змащене олією деко (сковорідку, будь-який посуд для запікання). Залийте соусом так, щоб рідина вкрила м’ясо.

4. Покладіть в добре розігріту духовку. Випікайте 40-45 хвилин.

5. Подавайте у цьому ж посуді або підігрітому великому блюді. На гарнір можна подати відварений рис, домашню локшину, пасту, будь-які фігурні макаронні вироби, картопляне пюре, запечені на грилі овочі.


Секрети від пані Галі:
- За цим рецептом можна приготувати свинину, качку або індичку.
- Щоб апельсиновий соус був густішим, перед запіканням його можна розвести з 2 столовими ложками крохмалю.
- Для більш пікантного "східного" смаку цукор можна замінити медом й додати трохи імбиру чи 1 чайну ложку порошку карі.



СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Чим замінити майонез у новорічному салаті [+ПОРАДИ]
Чим замінити в рецепті екзотичні або дорогі продукти [+ПОРАДИ]





На правах реклами