Ми у Facebook
30.12.2012, 15:25

Улюблені рецепти на Новий рік: заливна риба, крабові кульки, куряча грудка з шинкою та сиром, відбивні з лимоном

Який Новий рік без улюблених страв на святковому столі? Пропонуємо вашій увазі випробувані досвідом смачні, легкі у приготуванні й недорогі рибні та м'ясні закуски.
Риба заливна з лимоном та овочами


500 г риби (сайда, хек, минтай, окунь), 2 цибулини, 2 морквини, сіль, борошно, олія. Соус: 0,5 л води (рибного бульйону), сіль, сік половини лимона, можна додати 10 г желатину; 4-5 скибочок лимона.



1. Рибу посоліть, поперчіть, обкачайте у борошні. Обсмажте в олії до напівготовності, але щоб утворилась золотиста скоринка.

2. Пошатковану цибулю з тертою морквою злегка підсмажте в олії.

3. Перекладіть рибу шарами цибулі й моркви, залийте приготованим соусом, зверху покладіть скибочки лимона, закип'ятіть і дайте охолонути.


Крабові кульки



На 16 кульок розміром з волоський горіх: 8 крабових паличок, половинка червоного болгарського перцю (можна використати морожений), 2 скибочки білого батона, 2-3 штучки пера зеленої цибулі, 1-2 столові ложки подрібненої зелені петрушки (можна мороженої), 1-2 столові ложки майонезу, пів чайної ложки гірчиці, 1 сире яйце, сіль, перець за смаком.

1. Наріжте дрібними кубиками крабові палички й перець.

2. Додайте терту або покришену м'якоть батона, дрібно нарізану зелену цибулю, петрушку, яйце, гірчицю, майонез, сіль та перець. Перемішайте.

3. Сформуйте кульки завбільшки з волоський горіх, викладіть на лист і запікайте 15-20 хвилин при середній температурі (160-170 градусів), поки зарум'яняться.

Подавайте як гарячу закуску.


Куряча грудка, фарширована шинкою і сиром



4 шматочки курячої грудки, 4 шматочки копченої шинки (бекона, полядвиці), 4 шматочки твердого сиру, олія, сіль, мелений перець (чорний, білий, суміш - на ваш смак).

1. Грудки помийте, підсушіть серветкою, розділіть на дві частини, акуратно обріжте краї, щоб вийшли приблизно однакові шматочки товщиною 2-3 см.

2. Кожен шматочок з товщого боку надріжте так, щоб утворилася кишеня.

3. У середину кожної кишені покладіть сир і шинку. Скріпіть сірником. Посоліть, поперчіть. Можна додатково змочити у збитому яйці й обкачати у сухарях чи крихтах з білого хліба.

4. Смажте з обох боків на олії по 2 хвилини (до рум’яного кольору).

5. Потім грудки відправте у духовку чи мікрохвильову піч, щоб довести до готовності. Можна просто додати трішки води й під кришкою протушкувати дві-три хвилини й потім ще трішки підсолити й поперчити.


Відбивні з лимоном



700 г м'якоті свинини чи телятини, 1 невеличкий лимон, 2 яйця, мелені сухарі з білого хліба, борошно, 3-4 зубчики часнику, 1 столова ложка сметани, сіль, чорний мелений перець.

1. М'ясо наріжте впоперек волокон тоненькими скибками, відбийте, посоліть, поперчіть, посипте товченим часником, обваляйте у борошні, занурте у злегка підсолену суміш збитих яєць та сметани, запаніруйте у сухарях і підсмажте у добре розігрітому жирі з обох боків до золотистого кольору.

2. Складіть у змащену вершковим маслом сковорідку чи форму для запікання, на кожну відбивну покладіть тоненьку скибочку лимона і поставте на 15-20 хвилин у гарячу духовку.

ІНШІ РЕЦЕПТИ:
Різдвяне печиво
Печиво "Ванільні баранці та змійки"
Торти та десерти





На правах реклами